Kort nieuws uit Digitalië

Auteur: COE

El Peso krijgt voetbalclub

Onder aanvoering van Bolle Tripolire is in El Peso een heuse voetbalclub opgericht. Inmiddels heeft zich een elftal Digitalianen gemeld om de Pesoaanse eer te verdedigen. De eerste wedstrijden werden allen gewonnen… Al vielen vooral de Digitaliaanse trekjes op. Zo mocht centrumverdediger De Vliegende’ COE tijdens zijn eerste wedstrijd al binnen een paar minuten de kleedkamers opzoeken. Hij ontving een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler met behulp van een vuurwapen van scoren afhield.

Hooge koersen

De aandelenindexen van El Peso (EPSX) en Monapoli (TIM) noteerden de vorige week opvallend hoge scores. De EPSX tikte zelfs even de magische 300-puntengrens aan. Deze periode tot nu toe niet geëvenaard door een andere index. Analisten schrijven de goede prestatie toe aan het beperkte geweld in Digitalë. ‘Door het nieuwe winkelsysteem is iedere handelaar nodig. Rivaliteiten zijn daardoor tijdelijk naar de achtergrond verdwenen.’ aldus een anonieme handelaar.

Tekort aan olie en ijzererts

Ondanks dat er pas een week wordt gehandeld dreigen er op korte termijn tekorten aan ijzererts in Digitalië. Uit analyse van satellietfoto’s blijkt dat in El Peso nog ongeveer 100 kavels met aanzienlijke hoeveelheden ijzererts te vinden zijn. In Monapoli is de situatie vooralsnog iets beter. Die stad zal naar verwachting op korte termijn echter moeten overschakelen op het importeren van olie.