Politiek:

Auteur: Oom Frank

Politiek: een dagelijks woord in Cyberië.
Parlementslid: een begrip voor een inactieve politicus.
President: een begrip voor een "lijder" die aan de macht is gekomen dankzij vrienden en veel slijmen.

Parlement: een begrip wat je eigenlijk kunt vergelijken met een kippenhok.

Waar gaat het heen met het politiek gebeuren in Cyberië? Sinds actieve en ervaren politici massaal zijn verdwenen, op een enkeling na, en de onervaren burgers zich met de politiek bemoeien is het flink achteruit gegaan in de politiek. Waar je vroeger nog geniale ideeën tegenkwam, kom je nu alleen nog beleidsmoties en moties van wantrouwen tegen. Uiteraard zie je her en der soms nog wel kleine aanpassingen van het wetboek, maar echte veranderingen die zijn er niet meer.

Het geld wordt overigens wel goed uitgegeven. Om het wat anders te formuleren; het is erg belangrijk dat onze Parlementariërs geen geld hoeven uit te geven aan onderdak. Zij verdienen hun eigen geld en werken er hard voor in het Parlement. Het is dus verstandig dat je huizen gaat bouwen met het geld van het volk. Zij kiezen er immers voor dat onze Parlementariërs te beroerd zijn om zelf geld te investeren om uiteindelijk hun geld te ontvangen voor het niets doen in het Parlement. Bravo, zó ga je om met het volk.

Het hard werken mag trouwens wel beloond worden, want het is nog nooit iemand gelukt om binnen negen dagen (bijna anderhalve week) een begroting te laten goedkeuren. Mijn complimenten! Ik heb medelijden met de Minister van Onderwijs. Één van de weinige in het parlement die wél wil, maar dankzij het voorgaande parlement niet mág starten met het onderwijs, immers de begroting was nog niet goedgekeurd.

Waar gaat het heen met ons land, moet eerst alles verpest worden vóórdat men inziet dat dit niet zo langer gaat? Ik verheug mij serieus op een rentree in het Parlement. Een boer geboren en getogen in de provincie Groningen in Nederland, geëmigreerd naar Cyberië omdat de overheid het in Nederland ook al verpest heeft. Een boer, die weet wat werken is!

Leave a Reply