Auteur:The Minic
Kronenburg – Als politiek verslaggever is het lastig te schrijven over politiek als er niets, maar dan ook werkelijk niets gebeurt. Dat er niets gebeurt, is overigens niet meteen uit de politieke database af te leiden: een nette 6 voorstellen zijn daar ingediend, waarvan één voorstel een overzicht van de richtlijnen voorstelt. Richtlijnen van het ministerie van onderwijs, het enige ministerie dat niet verplicht is richtlijnen in te dienen.
Nog opvallender is dat het enige voorstel dat niet door het parlement is aangenomen – door een gebrek aan stemmen overigens, want met 4 stemmen voor en 2 stemmen tegen zou het voor de hand liggen dat het voorstel gewoon is aangenomen, maar het Cyberisch democratisch stelsel vereist een absolute meerderheid van het parlement dat voorstemt alvorens een voorstel ook wordt aangenomen, oftewel minimaal 5 stemmen voor, ongeacht het aantal tegenstemmen – een voorstel betreft omtrent het verplicht opstellen van richtlijnen door het ministerie van onderwijs. De noodzaak hiervan lijkt echter door twee leden van het parlement niet te worden ingezien.
Allereerst is daar siemenrey, die aangeeft heel artikel 7 van het Cyberische wetboek maar een ‘idioot idee’ te vinden, waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat het parlementaire stelsel en de manier waarop er in Cyberië politiek wordt bedreven niet naar zijn smaak is. Waarom hij dan lid is van een dergelijke idiote club is onbekend, en waarom hij niets onderneemt om het te veranderen, is nog onbekender. Het meest onbekend is echter waarom hij dan überhaupt naar Cyberië is gekomen.
Daarnaast is er ik_zwollartje, die het gebrek aan parlementsleden, Officers, ministers, burgemeesters en ongeveer alle andere publieke banen wil oplossen door deeltijdbanen in te voeren, zodat er twee keer zo veel inwoners nodig zijn om alle posities in te vullen. Bij voorkeur zou ze dan ook nog zien dat het allemaal vrouwen zijn. Helaas redeneert ook deze vrouw bijzonder irrationeel: ze verwerpt het voorstel voor verplichte richtlijnen voor het ministerie van onderwijs met het argument dat ‘het eerder ook niet werkte’. Daarmee doelt ze echter niet op de richtlijnen, maar op de vorige ronde reeds ingevoerde wetten omtrent het maken van examens. Blijkbaar hoeven de examinatoren niet te rekenen op deeltijdwerk, want dat werk zou volgens haar door een standaard digitaal uit te lezen examen moeten worden gedaan. Dat levert in ieder geval weer kandidaten op voor de andere functies.
Gelukkig zijn vier andere, redelijk zakelijke voorstellen er wel doorgekomen. Opvallend daarbij is dat het invoeren van percentages op alle misdaden zonder enige vorm van discussie met 5 stemmen voor en 1 stem tegen is aangenomen. Dit betekent enerzijds dat de boetes zoals deze vermeld staan in het Cyberisch wetboek weer conform de International law zijn, en tevens dat rijke criminelen weer fors in de buidel moeten gaan tasten wanneer zij besluiten van het rechte pad af te wijken. En daarmee lijkt een heet hangijzer ijskoud door het parlement te zijn geloodst.
Van wie al die voorstellen waren, vraagt u zich af? Ondergetekende tekent daarvoor.