Camera loopt. En… Actie!

Auteur: Bonanza

12 mensen in 1 huis. 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bij elkaar moeten leven. Dezelfde woonkamer, slaapkamer, toilet en badkamer moeten delen. Continu geobserveerd worden…

Big Brother is watching you. De overbekende slogan van het populaire programma Big Brother maakte al eerder zijn intrede in Miniconomy en deze ronde is er een tweede serie bezig. Tijdens de 35ste handelsperiode kreeg iedereen de mogelijkheid om zich aan te melden bij het programma. Uiteindelijk hebben twaalf personen de kans gewaagd. Onder hen bonanza, van wie u hieronder een uit-eerste-hand verslag krijgt.

Met zes grote limousines werden de twaalf kandidaten naar het Big Brother huis gereden, waar ze gedurende lange tijd zullen verblijven. Sir Lex Neumann en Apophis gingen met iets minder enthousiasme mee. Zij wilden er zo snel mogelijk uitgestemd worden. Aan het huis werden we verwelkomd door een hele menigte fans. Ik hoorde verschillende meisjes erg pikante uitspraken doen over goedkoopste, die er blijkbaar een goede verhouding met hen aan overhield.

In het huis werd er ogenblikkelijk gespeculeerd over mogelijke complotten. Remco Bogaard en Agent_under_fire leken goed met elkaar op te schieten en er werd gefluisterd dat ze een deal hadden gemaakt.

Het dagelijkse leven in Big Brother is erg rustig. We keuvelen wat met elkaar, COE maakt eten, goedkoopste eet het bijna allemaal op. VirtuaCash, ook een genieter van het calorierijke voedsel van COE (bitterballen, frieten/patat, vleeskroketten…), heeft zichzelf verplicht om dagelijks te gaan fitnessen om al die overtollige kilo’s eraf te werken. Ook Tresias Aegirsson, die zichzelf omschrijft als FAT, vertoeft veel in de fitnessruimte. Ossie000 vinden we terug in de studeerruimte, waar hij het leesvirus heeft opgelopen. Enkel litteraire klassiekers zijn goed genoeg. Remco Bogaard amuseert zich in de gameroom, waar hij het ene spel na het andere speelt. (Vraag me niet naar namen, want ik ben niet echt thuis in dat wereldje.) Pauloo Alvarez blijkt een roemrijk verleden te hebben, dat hij liever niet met anderen deelt. En lars ten slotte, vermaakt zich kostelijk in het spel van zijn neef.

Sir Lex Neumann hebben we de hele tijd niet gezien, die is na aankomst onmiddellijk naar de slaapkamer getrokken omdat hij heimwee had. Hij kon het idee niet verdragen dat de rest van zijn familie niet aanwezig was. Apophis zagen we ook maar enkele keren in de zitruimte. Meestal mopperend omdat hij zich helemaal niet amuseerde en dat hij weg wou. De andere bewoners treiterden hem door te zeggen dat ze hem niet zouden nomineren, zodat hij nog langer moest deelnemen.

Uiteindelijk zijn de twee inactievelingen eruit gestemd. Achtereenvolgens Sir lex Neumann en Apophis moesten het huis verlaten. Nu blijven nog 10 enthousiaste, razend populaire mensen over. 1 Digitaliaan, 1 Virtuaan en 8 Cyberiƫrs.

Wie de overwinning behaalt, ziet u… in de volgende aflevering(en).

Leave a Reply