Maffia komt met alternatief plan voor Digitali�

Auteur: Redactie

Diverse Digitaliaanse maffiafamilies hebben een plan bij de Overheid en de Veteranen Raad ingediend voor een nieuwe machtsstructuur op het, tot voor kort onbewoonde, eiland. Het plan, waarin een Eiland Raad het voor het zeggen krijgt, werd met licht positivisme ontvangen en wordt gezien als een serieus alternatief voor de onafhankelijksplannen van Captains of Industry Richard en Geert.

Laatstgenoemde reageerde sceptisch op het concurrerende plan: Geen goed idee, het is een Veteranen Raad onder een andere naam wat de onafhankelijkheid van Digitali� niet ten goede zal komen! Ik zie de ruzies nu alweer voor me en daar zal niemand behoefte aan hebben!

In het Bestemmingsplan Digitali� opperen de Fedele-familie en enkele samenwerkende families het idee om de macht op het deze maand veroverde eiland in handen te leggen van een Eiland Raad, bestaande uit maximaal zeven familiehoofden, oftewel Capo s. Deze leider wordt gekozen door de familie. Welke familie zitting neemt in de Eiland Raad wordt bepaalt middels offici�le verkiezingen.

In eerste instantie klinkt het stichten van een semi-autonome, criminele streek, onaanvaardbaar. Een groep topcriminelen die al schietend en knuppelend de lakens uitdeelt op economisch gebied, dat is niet na te streven, reageert een woordvoerder van de Overheid. Maar de criminaliteit kun je nooit uit roeien, dus we moeten serieus onderzoeken of een clustering van mensen en zaken uit het zwarte en grijze circuit een goede oplossing biedt. Volgens de voorstanders kiezen Digitalianen voor een bestaan in een gevaarlijk gebied waar ontrouw je leven kan kosten. De tegenstanders vinden het plan een open brief voor legalisering van misstanden.

Indiener Maria Fedele maakt echter een belangrijke kanttekening bij het plan: Schieten en knuppelen is in Digitali� net zo verboden als in Cyberi�, alleen de handel in pistolen wordt wel gedoogd, alsmede de handel in buskruit en bommen. De bestrijding van misdaden moet in Digitali� vooral een taak worden van bodyguards.

VR-lid Priest_TK reageerde enthousiast: Ik vind de plannen van de maffia persoonlijk wel cool. Dat zorgt ervoor dat we een heel ander soort land krijgen. Want wat heb je aan twee dezelfde landen? VR-collega toxox voelde meer voor het idee om van Digitali� en Cyberi� een federatie te maken, met een supranationaal wettenstelsel en regionale regels. Volgens hem zou El Peso in dat geval snel volgen.

Ondertussen pakken Cyberische Officers massaal de schietende maffiosi op en dreigen de eerste Capo s failliet verklaard te worden. Een Italiaanse immigrant, werkzaam voor de Luciano-familie, vat de gedachtes van zijn soortgenoten samen, een geur van olijfolie verspreidend. Georganiseerde misdaad is een lange tijd vooral een zaak van farmers geweest. Nu staat er eindelijk een generatie van hardwerkende zakenmensen op. Zij moeten een kans krijgen, en waarom niet op Digitali�? What\\\`s in a name…

Leave a Reply