Veteranen Raad krijgt meer macht

Auteur: Redactie

Verbaasde blikken alom toen het woord Veteranen door de presentatiezaal schalde enkele maanden geleden in Eurodam. Zijn dat Cyberische bejaarden?, vroeg een genodigde cynisch. Inmiddels zijn de 10 elitaire leden van de Veteranen Raad bezig met de laatste week van de tweede handelsperiode en lijkt hun samenwerking succesvoller �n nodiger dan ooit gedacht.

Daarom heeft de Overheid dit weekend aangegeven meer functies aan de adviserende corporatie toe te kennen. Het zou dan vooral om administratieve zaken gaan, met hier en daar een rechtsprekend karakter. Zo werd de re�ntegratie-beslissing voor cheaters genoemd als mogelijke taak voor de toekomstige Raden.

Hiermee lijken de Cyberische Rechters en juryleden te worden gepasseerd. Een woordvoerder: Dat is gedeeltelijk waar. We moeten dan ook constateren dat de jury-rechtspraak nooit echt heeft kunnen functioneren in Cyberi�. De Veteranen Raad heeft aangetoond wel gezamenlijk tot een rechtvaardig besluit te kunnen komen. Het is dan ook een logische stap om hen meer invloed te geven.

Direct na deze uitspraak meldden diverse actievoerders zich voor het Overheidsgebouw. Zij eisten dat de inspraak van de burger niet verloren ging. We leven in een democratie. In een democratie worden de machthebbers gekozen door het volk! Schalde uit de microfoon van een actievoerder. De Veteranen Raad daarentegen reageerde enthousiast. The Minic, sinds het begin lid: Always ready to help!. Ook zijn collega s zagen geen bezwaar tegen de plannen.

Binnenkort maakt de Overheid de nieuwe samenstelling van de Raad bekend, maar men verwacht weinig wijzigingen. Alleen twexx, die Cyberi� voor onbepaalde tijd verliet om tot rust te komen, zal vervangen moeten worden. Veel getipt zijn Richard en ex-lid Job. Maar waar moet een lid aan voldoen? De Overheid: Naast een grote ervarenheid met belangrijke functies binnen de Cyberische samenleving moet een Veteraan erom bekend staan goed te kunnen samen werken, af en toe een praktisch idee naar voren kunnen brengen en niet snel uit zijn slof schieten.

Wat de Overheid betreft kan de vergoeding (500 ISH per maand) voor de leden ook omhoog, indien de Raad meer taken toebedeeld krijgt. Het Parlement lijkt de koers van de succesvolle Veteranen gevolgd te hebben en de besluitvaardigheid is aanzienlijk toegenomen. Maar, zo stelt de Overheid, politieke spelletjes zullen nooit verdwijnen op dat toneel en juist het ontbreken van die spelletjes maakt de Veteranen Raad zo uiterst stabiel.

Leave a Reply