Auteur: beagollum
Wat is er nou echt gebeurd op Digitalië?
Aan het begin van de handelsperiode waren Belgica, DomDeluise, Luciano en Antonio Savatoro senatoren onder leiding van Kanselier kleinez. De Volkstribuun, de controlerende macht op Digitalië, werd gekozen en ging aan het werk. Al snel werd duidelijk dat ze tegen de Senaat waren. Er werd zelf al gefluisterd dat er plannen waren om de Senaat af te zetten.
Nu komt bytertje in beeld, ja, een Cyberiër. Hij wilde El Peso bij Digitalië krijgen, het Cyberische Parlement was tegen, maar kleinez was een groot voorstander. Hij wilde El Peso gaan veroveren. Een leuk verhaaltje of een serieuze slachting? Het bleek het eerste geval te zijn; alleen de Pesoaanse burgemeester de_seuntiens werd beschoten. Of dit door de inval of het beleid wat hij voerde te maken heeft is onbekend. De Volkstribuun was echter tegen het verhaaltje en zette de Senaat af. Met 10 tegen 1 werd het voorstel met open armen ontvangen. De enige tegenstemmer, beagollum, werd uit de volkstribuunclub gegooid. Kleinez wilde wraak en beschoot de leden van de Volkstribuun.
Het was onduidelijk wie toen de macht had. In de Volkstribuun werd gesproken over een nieuw wetboek, gemaakt door een van de leden en te lezen in de bibliotheek. Het gaat om een wetboek waarin het recht van de sterkste geldt met één man of vrouw aan de leiding.
Voordat dit wetboek ingevoerd kon worden moesten er nieuwe senatoren komen. Dit werden de volgende op de verkiezingslijst, allen met 1 of 2 stemmen gekozen. Moralino Salvatoro, Willem-Alexander, Demon en Knupje werden senatoren. Moralino als Kanselier. Volgens het huidige wetboek moeten er 5 senatoren zijn, maar het zijn er op het moment 4. De Overheid heeft aangegeven dat de Volkstribuun de 5e senator aan moest stellen. Wie dit wordt is moeilijk te zeggen, de overige mensen op de lijst zitten in de Volkstribuun, op Beagollum na. De Volkstribuun staat, helaas, niet op goede voet met Beagollum. Afwachten dus wie de 5e wordt.
Een groep Digitalianen zijn nu aan het overleggen wat zij vinden van de huidige situatie en wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ook zij willen het recht van de sterkste laten gelden, maar hoe zij dat willen aanpakken is nog onduidelijk. De toekomstplannen van de Volkstribuun zijn ook nog onduidelijk. Er is geen openbare club en men praat bijna niet in andere clubs over hun standpunten.
Wat er gaat gebeuren met Digitalië is tot nut toe dus nog onduidelijk, maar hopelijk gaat het de goede kant op. De toekomst zal het leren.