De Beursfraude

Auteur: Gelaarsdekat1

De Overheid heeft een wetswijziging doorgevoerd, nadat is gebleken dat een beperkte groep beurshandelaren op grote schaal geld konden verdienen op Eurodamrak. Ik zal uitleggen hoe dit in zijn werk gaat, en daaruit blijkt vervolgens ook dat de wetswijziging terecht is. Tevens zal ik uitleggen hoe nu nog steeds geld verdiend kan worden op de beurs.

Allereerst iets over de werking van de beurs. De koersen zijn een functie van de omzet. Elk uur wordt gemeten hoeveel er in een stad is omgezet. Is dit meer dan op hetzelfde tijdstip 24 uur daarvoor, dan gaat de koers omhoog, en is dit minder dan gaat de koers omlaag. Als je boven in de koersgrafiek klikt krijg je het koersverloop van de afgelopen 24 uur te zien. Is de koers 24 uur geleden gedaald, kan je ervan uitgaan dat er toen weinig gehandeld is. Een kleine aankoop is dan al voldoende om de koers met een maximum van 3% te doen stijgen. De meeste omzet in Cyberië wordt gerealiseerd tussen 16.00 en 20.00. Buiten die tijdstippen is er vaak weinig voor nodig om de koersen in beweging te zetten.

Opvallend zijn, de laatste tijd, de koersbewegingen in El Peso, Bahthoevedorp en YenVille. In deze gemeentes hebben enkele ondernemers (waaronder ikzelf) afgesproken om onderling grote hoeveelheden goederen te verhandelen (meestal goud) teneinde de koers tot grote hoogte te doen stijgen. Met handel heeft dit natuurlijk niks te maken, maar het is een hele eenvoudige en legale manier van geld verdienen. Ik schat dat ik hierzelf circa 25.000 ISH mee heb verdiend.

Dat ik tot twee keer toe een boete heb gekregen (totaal 7.500 ISH) heeft overigens niets te maken met deze praktijk, maar meer met het feit dat ik de wet niet goed had gelezen. De hierboven beschreven werkwijze was geheel legaal, maar is sinds gisteravond door de Overheid verboden.

De koersbewegingen op de toch al kwakkelende beurs van Cyberië zullen aanmerkelijk minder worden, maar zo gaat het in Nederland ook. Valt er dan toch nog geld te verdienen met aandelenhandel? Voor de oplettende handelaar wel. Als je kan verwachten dat de handel gaat toenemen in een bepaalde stad doe je er goed aan de aandelen te kopen, en vooral ook op tijd weer van de hand te doen. Verliesgevende posities dien je meteen op te ruimen, immers: de trend op de Cyberische beurs is vrijwel zonder uitzondering omlaag, omdat de handel in de loop van de maand nou eenmaal afneemt. Als een burgermeester een flinke subsidie uitdeelt, of er is bijvoorbeeld een grote eximorder, zal je vaak zien dat de koersen oplopen. Wil je hiervan profiteren, dan moet je wel goed naar het koersverloop de afgelopen 24 uur kijken. Timing is essentieel.

Leave a Reply