Het Cyberische onderwijsstelsel; nuttig?

Auteur: Michiel Hutman

Het is alweer een tijdje terug: De Digitaliaanse senaat drukte er een wetsvoorstel door, dat ervoor zorgde dat het vak leraar voltooid verleden tijd was. Belangrijkste reden was, volgens kanselier kleinez, dat een onderwijssysteem duur is en veel tijd in beslag neemt. En wat leer je nou uit een REA cursus? aldus kleinez. Maar heeft hij gelijk? Word het een keer tijd om het onderwijs eens goed onder de loep te nemen?

Misschien wel, neem nou als voorbeeld de REAcursus, oftewel, de makelaarcursus. De mensen die met dit diploma op zak lopen, zijn meestal doorgewinterde Cyberiers en kennen het land op hun broekzak. Moet je deze mensen nog vertellen hoe ze winkels moeten maken, of hoe ze contracten moeten afsluiten? Alleen maar tijdverspilling. Nog zo�n voorbeeld is de cursus advocaat. De meeste mensen met dit diploma zijn wederom ervaren Cyberiers, die meestal veel kennis van het wetboek hebben. En moet je mensen zoals bijvoorbeeld Webb_cam, leren beredeneren, door hem een dure cursus plus examen te laten doen? Puur geldverlies.

Maar zijn er dan ook nog nuttige cursussen? Jazeker, al is er maar één cursus die mensen echt wat leert: de officercursus. Mensen komen Cyberië binnen, gaan een baantje zoeken en vinden als eerste het lokale politiebureau. Als ze daar zo worden aangenomen, zonder ook nog maar enige kennis van wet of samenleving, zou dat een enorme chaos veroorzaken. Op dit moment kan de Mayor vragen naar een diploma van een cursus, zodat de Mayor zeker weet dat er geen chaos ontstaat

De conclusie is dus dat er een heel onderwijsstelsel is, voor maar een nuttige cursus. Misschien word het eens tijd om te brainstormen over een eventuele ‘sanering’ van het onderwijs, en om de opleiding van nieuwe officers over te laten aan de Minister die verantwoordelijk is voor de veiligheid.

Leave a Reply