Eurodams hout?

Door:Vincitore

Handelsperiode 59 is weer voorbij en iedereen heeft weer frisse moed verzameld om te gaan handelen in handelsperiode 60. Zelf heb ik gekozen om steen te gaan handelen in Eurodam. Van sommige handelaren wist ik wat ze gingen handelen, maar van sommige ook niet.
Tot mijn grote verbazing is Eurodam overspoeld met steen- en ijzerhandelaren. Er zijn nu in totaal 6 ijzerhandelaren en 6 steenhandelaren. De meeste handelaren komen uit Eurodam zelf maar sommige ook uit andere Cyberische steden.
Zelf heb ik een moeizame start gehad doordat er zoveel handelaren waren waar men uit kon kiezen. Gelukkig ben ik niet de enige met een moeizame start door het overvloedige aantal handelaren.
In de afgelopen week zijn er verscheidene steen exims geweest, maar mijn nettowaarde bleef maar hangen op hetzelfde punt. Het steen vloog soms in grote getale mijn winkeldeur uit, maar meestal lagen ze daar zielig opgestapeld op hun pallet… wachtend op die veelbelovende klant die ze mee zou nemen naar huis.

Maar niet alleen ijzer en steen zijn overvloedig in Eurodam, ook het hout. Er zijn 2 grote handelaren uit Eurodam die beide Captain of Industry zijn. Salvatore Maranzano heeft zelfs 2 winkels in Eurodam met een totale grootte van 133 squst, één van 100 squst en de andere is 33 squst, waar bijna 3.5k hout in kan. The hawk heeft ook een wat kleinere winkel, 30 squst, maar ook dit is genoeg voor 750 hout.
Aan de kaart van Eurodam is dit ook te merken, overal vallen witte gaten in het groene gebied van de bomen. De grotere gebieden zijn bijna volledig leeggeroofd, op een enkele boom na. Er zijn nog andere gebieden, maar ook deze zijn al ontdekt door de houthandelaren.
Daarnaast is er ook nog Bubsjennnnn die hout doet vanuit Zwollar. Ook deze heeft een 90 squst grote winkel waar 2250 hout in past. Daarentegen is er nog genoeg groen op de kaart te zien in Zwollar. Dus die hoeven zich geen zorgen te maken over hun boomvoorziening tot nu toe. Misschien later in de ronde, wanneer de houthandelaren, Salvatore Maranzano en the hawk, zich naar Zwollar begeven om daar hun bomen weg te halen.