Het ware gezicht van The Miniconomist?

Door: Onbekend

Dit artikel bereikte ons via de mail, van een onbekende afzender. Het enige wat er verder in de mail stond was “dit nieuws zal echt hard inslaan.”

Het is al een hele poos geleden dat de echtgenoot van Consul en Veteraan White Queen plotseling verdwenen was na een van de vulkaanuitbarstingen die de Federatie regelmatig teisteren. Ze hoopte altijd op zijn terugkeer, maar niemand zag amini ooit weer. Maar nieuwe ontwikkelingen hebben een nieuw, maar daarom niet minder verontrustend licht op dit drama geworpen.

Het moet een jaar geleden zijn toen amini ineens verdween. Hoewel hij zichzelf al minder en minder in het publieke leven liet zien, was zijn vrouw White Queen geschokt door zijn verdwijnen. Toen begonnen de geruchten. Amini zou gezien zijn op de aandelenmarkt van Centropolis, maar andere geruchten spreken weer over de beurzen van New York, Amsterdam en Londen. Een logisch motief voor zijn verdwijning zouden de recente problemen op de aandelenmarkten zijn. Misschien werd de druk hem teveel. Maar waarom verdween hij dan voordat de crisis toesloeg?
Andere geruchten beweren dat hij stiekem in Kronenburg leeft met zijn vermoedde minares, Lindapinda86. Dit gerucht wordt echter met kracht ontkent door White Queen. Wij denken dat ze hierover gelijk heeft. Want wie zou er nou ooit iets met amini willen beginnen vroegen we ons af. Behalve White Queen natuurlijk, maar goed…we hebben het hier over White Queen. Meer hoeven we niet te zeggen, is het niet?

Andere, meer lugubere verhalen hebben onze reporters ook bereikt. En deze blijken een gefundeerde basis te vinden in gefundeerde geruchten.
Toen we White Queen van deze ontdekking vertelde, antwoordde ze:
“Ik heb deze geruchten ook gehoord toen ik bezig was met mijn eigen zoektocht, maar ik heb nooit geloofd dat ze waar zijn. Ik weiger nog steeds om ze te geloven”
Hoewel ze weigert de waarheid te zien, hebben wij erg verontrustende feiten ontdekt die zouden kunnen wijzen op een samenzwering bij de redactie van The Miniconomist. Deze handelsperiode heeft sugarfree het hoofdredacteurschap van bonanza overgenomen en gaf de opdracht aan een schimmig schoonmaakbedrijf om de kelders van de redactie eens goed uit te ruimen. De schoonmakers vonden hier iets vreemds. Toen ze naar sugarfree gingen om dit te melden trok zijn gezicht wit weg en, volgens onze bron, voerde hij een discussie met hen op een fluisterende toon met een flink stapeltje bankbiljetten in zijn hand, welke hij verdeelde over de schoonmakers. Toen verlieten de schoonmakers het gebouw.
Wat is hier gebeurd? Onze voornaamste bron, die anoniem wilde blijven, vertelde dat hij deze opmerkelijke conversatie gezien had door twee geheime kijkgaten op de plek waar de ogen van het schilderij van de voormalige Miniconomist-schrijver Fowel zouden moeten zitten. Hierna glipte hij naar de kelder en ontdekte precies hetzelfde als de schoonmakers gedaan hadden.
Hoewel we absoluut geen verband willen suggereren -we ontkennen dat zelfs-, The Minic is niet meer gezien sinds dit verhaal uitlekte naar een van onze reporters. Betrouwbare bronnen binnen de Council of Veterans bevestigen dit. Volgens hen geeft bonanza ineens de berichten door van deze Veteraan, bewerend dat “hij ernstig ziek is.”
We vroegen sugarfree over The Minic als collega-Veteraan. Hij zei “The Minic is inderdaad in ons kantoor geweest, maar we hebben hem niet, ik herhaal, niet weggestopt in…oh, je vroeg hoe we dit gaan opvangen in de CoV?” waarna hij met een dieprode blos op zijn wangen de vergaderzaal van het Council of Veterans-gebouw indook. Onze reporter werd tegengehouden hem te volgen door de CBI-agenten die de doorgang blokkeerden.

Wat gebeurd er allemaal in het kantoor van The Miniconomist? Wat voor duistere plannen en slechte daden ontstaan en vinden plaats daar?

Volgende keer meer over dit schimmige verhaal.