Met de kijk op… een loterij

Auteur: Hydrophonia

We hebben deze handelsperiode voor het eerst sinds tijden weer een loterij mogen verwelkomen, namelijk de Fed30. Nu was de loterij vorige handelsperiode al van start gegaan, maar dit keer is het voor het eerst dat de loterij er vanaf het begin is. Natuurlijk reageerden best veel mensen enthousiast op het nieuws dat er een loterij zou komen. Zoals nu bij de meesten wel bekend is, is er eens in de dertig uur een trekking en zijn er duizend loten te koop, maximaal vijf per persoon. Klinkt als een leuk idee, maar niet alles verloopt al zoals het hoort.
Vorige handelsperiode kwam er al een handelaar bij de beste twintig doordat hij de jackpot won. Dit is naar mijn idee nog niet zo’n ramp, alleen staat de jackpot inderdaad te hoog. Als je bij de beste twintig komt omdat je toevallig 5000 ISH wint, heeft dat niet echt veel met handelen te maken.
Nu worden er in de club van de loterij al meerdere ideeën gepost, want het is wel duidelijk dat dit niet helemaal de bedoeling is. Met behulp van wat kansrekening moet het wel mogelijk zijn om een nieuwe verdeling van de prijzen te maken. Hoe die verdeling precies zou moeten zijn, daar kan ik ook niet over oordelen. In ieder geval is het duidelijk dat de jackpot niet zo hoog moet zijn zodat je prompt de top in kan schieten. Daarnaast wordt het idee geopperd om de jackpot bij een bepaalde waarde hoe dan ook te laten vallen. Dit lijkt mij de meest logische optie om de jackpot niet te hoog te laten oplopen
Al met al kun je zeggen dat de loterij een leuk idee is. Misschien dat er inderdaad niet zo heel veel loten worden verkocht, maar dit zal sowieso wel bijtrekken als de jackpot er gegarandeerd uit gaat. Wat mij betreft mag de loterij blijven. Aangezien je dan niet alleen maar met handelen bezig bent. Verder is het natuurlijk leuk om een extra zakcentje te verdienen. Maar dan ook niet meer dan dat.