Tot ziens Tripolire

Auteur: Naamloze

Ik was bang dat er niks over Tripolire geschreven zou worden. Om toch even stil te staan bij het tijdelijk gemis van Tripolire schrijf ik zelf maar een kort verhaal over de negende stad van de Federatie, de tweede stad van Digitalië. Tripolire komt misschien wel uit het meest interessante tijdperk van Digitalië en was in die tijd ook zeker nodig voor het verhaal Digitalië. In 2016 was het vijf jaar voordat ik mijn eerste voet in Monapoli zette.

Monapoli was rond die tijd een veel actievere stad. Er waren meer families en meer mensen die zochten naar een zachte plek tussen een zijde kussen en zes planken. Onder leiding van kleinez (klinkt als kleine z) werd Tripolire gesticht. Ik meende dat de naam door iemand van de familie Fedele werd bedacht. Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat de toen jonge stad Tripolire werd gesticht om rust in de door criminelen belegerde stad Monapoli te brengen. Direct trekt de familie Savatoro er in onder leiding van Leonardo Savatoro. Dit was een jaar of vier een interessante periode maar na het wegvallen van meerdere families en dus ook deze in Tripolire, zakt Tripolire flink in elkaar en wordt het nooit meer een whahala voor de handelaar.

Tripolire werd dan ook tijdenlang als de stad gezien waar bejaarde criminelen en hun lokale verpleger beagollum resideerden. Veel werd er niet gehandeld. Enkele mensen, ik zelf ook, haalden er nog wel de top, maar sinds de invoering van graafvergunningen en de kooplimiet trokken steeds meer jonge handelaren weg of presteerden niks meer. Het was ook al lang een stadje van één persoon: beagollum. Die is ongeveer één derde van de tijd burgemeester geweest terwijl hij zich daar niet eens voor hoefde op te geven.

De vergiftiging die uit de oude oorlog kwam zal dus eigenlijk ook maar zwaar liggen bij een iemand, maar toch moest ook ik even een traantje weg pinken. Ik hoop dat er over tien handelsperiodes tien sterke handelaren klaar staan om het weer 45 periodes door te laten sukkelen.

Bekende inwoners: familie Savatoro met als voornaamste Leonardo, walliewallie, de_seuntiens(die heb ik eens gehaald uit het Cyberische parlement omdat er geen Senator gevonden kon worden), beagollum, azelunit, VERNederladner, kleinez, Naamloze en Washaway. Ik ben vast nog wel wat vergeten.