Rednax wil IC zich laten bemoeien met NB’s

Auteur: Naamloze

Ik weet dat het niet politiek correct is om tijdens een zaak al een oordeel te vellen. Maar voor correctheid hoef je ook niet bij mij te zijn.

Rednax bedacht dat het leuk was om zich als officier van justitie op te stellen van de gehele Federatie. Je zou zeggen ‘hou je bezig met Cyberië als President van dat land’, maar blijkbaar was dat niet genoeg. Hij klaagt nu de Koning van Digitalië Seison aan omdat die een minuut naar Gold Coast was verhuisd om een bedrijf te beginnen ter bevordering van de Internationale handel. Prima idee lijkt mij. Nu is er een wet die stelt dat toeristen geen deel mogen uitmaken van het Nationaal Bestuur(NB) van Digitalië.

Ooit is er een Senator van Monapoli ontslagen omdat hij een half uur in Tripolire had gewoond om kosten te besparen. Grote muggenzifterijzaak destijds, het klopt misschien wel maar het slaat nergens op om alle regels altijd precies te volgen. Nu kan je ook stellen: Is Seison toerist als hij één luttele minuut in Virtua woont? Voor alle Digitalianen in ieder geval niet, niemand maakte daar dus ook een punt van. Logisch lijkt mij.

Maar nu is er iemand van een ander Nationaal Bestuur (NB) die het nodig vindt om zich via het IC te moeien in nationale zaken van Digitalië. Het is helemaal niet de taak van buitenstaanders om zich te bemoeien met nationale zaken. Niet die van het IC, noch die van Rednax, die zeker in de functie van President van Cyberië hier naar mijn mening een bijna achterlijke move doet. Hij schiet zichzelf in de voet. Stel je voor dat hij gelijk krijgt in deze zaak! Dan zouden wij van dat verdict gebruik kunnen maken en stellen dat wij Virtua gaan controleren en dat zij zich op hun beurt weer in Cyberië gaan moeien met het NB. Geen slimme zet om als President te gaan zeggen dat andere landen via het IC kunnen bepalen wat er gebeurt in zijn land.

Vraag me dan ook af hoe de Volksraad en de Ministerraad van Cyberië hier over denken. Ik weet wel dat een dergelijk bestuurder in mijn land hier niet erg positief tegenover zou staan. Wij hoeven geen toeristen die ons vertellen wat we gaan doen en zeker geen leider die dat wel vindt. Mijn advies aan Rednax: ga doen wat je moet doen en laat het IC doen wat ze moet doen.