Transparantere CBI is broodnodig!

Door: naamloze

Ze zijn in overal te vinden en willen niet mee werken, geven geen informatie en niemand houdt ze tegen. Wie zijn het? Niemand weet wat hun werkelijke identiteit, voor mij zijn het de arrogante James Bondjes van onze fraaie federatie, ‘onze jongen’ jongens van het Central Bureau of Investegation. Als je mijn zaak tegen het CBI nog een beetje hebt gevolgd in de IC dan had je kunnen zien hoe onkwetsbaar ze zijn, Gemeente El Peso kreeg onterecht een boete en dan praat Federal Manager het weer goed door alles na te laten checken wat ik heb gedaan en die boete zou in eens voor een van mijn andere ‘misdaden’ zijn geweest! Ik zou graag boeken schrijven hoe een gruwelijke hekel ik heb aan het CBI, maar in plaats daarvan neem ik jullie mee naar wat ik denk dat de oplossing is.

Ze doen wat ze willen en niemand kan hun tegen houden, maar dat kunnen de Federalen ook. Die gaan dan ook wel eens tegen het volk van de Federatie in waardoor iedereen hen opeens arrogant vind, ik vind dit niet erg. De Federalen zijn eerlijk en open en die geven 98% van de tijd tenminste een reden waarom ze iets doen en willen soms ook nog best wel een discussie hebben. Hoe komt dit? Omdat wij weten wie de Federalen waren voordat ze het waren en wie ze zullen zijn nadat ze ontslag nemen. Ze moeten hun toegekende wijsheid behouden dus kunnen ze geen fouten maken en moeten dingen uitleggen. Deze mensen zijn bekend en het is een transparante organisatie en ze zijn daarom genoodzaakt zo goed mogelijk hun werk te doen.

Dit zou volgens mij ook moeten gebeuren met het CBI, zoals de CoV transparant is en de Federalen adviseert over keuzes zal het CBI een transparante organisatie moeten worden die de Federalen helpt met het controleren van burgers, maar burgers kunnen ook verhalen bij hun houden en deze agenten zullen met hun toegekende wijsheid niet opeens de azijnzeikers worden die zich arrogant gedragen!

Dus de namen van alle agenten zullen gewoon bekend worden gemaakt en dat zal er toe leiden dat ze wel naar de burgers gaan luisteren. Ik noem maar een voorbeeld, bij de eerste EPISC wou een agent niet van het speel veld afgaan. Zulke acties zou ik ook alleen uit kunnen halen als niemand wist wie ik was en dan toch zou ik me misselijk voelen door zo een streek. Maar om het systeem nog beter te maken zou het tof zijn als het hoofd van het CBI bijvoorbeeld benoemd wordt door de Federalen, maar dat daar onder slecht drie andere agenten staan. Elke agent word voorgedragen door één land, hierna kijkt de CoV naar hun bekwaamheid en oordeelt een Federal uiteindelijk of hij benoemd wordt. Dit zou het vermogen van het bureau om zich in te leven in andere culturen behoorlijk versterken en zal zorgen voor een meer pluriforme organisatie.

Een transparantere CBI dus, waar mensen zitten die bij naam genoemd worden. Ik geloof dat dat zal helpen. Mensen die correctheid kennen en de regels. Ik zou hier niet geschikt voor zijn maar ik noem mensen als; beagollum, m1n1conomy, Jack Kleijn en aftredende Federal Remcowouter. Misschien zijn ze nu al wel CBI Agent, maar ik kan ze er niet op aanspreken. Aanspraak helpt, discussie en een Federal Manager die hun fouten weg poetst niet. Deze slimme jongens kunnen zichzelf verdedigen in het IC. Ik schrijf dit waarschijnlijk alleen voor jullie entertainment, maar mooi zou het zijn als het waarheid werd. De droom van een open CBI.