Kronenburg langzaam op gang

Auteur: L!NK!NPARKER

Een nieuwe handelsperiode is aangebroken. Vol enthousiaste handelaren die terugkeren om hun handel op te pakken, zou je denken. Helaas, niets is minder waar. Op dag een was er nog vrijwel niets gebeurd. Alleen het gemeentehuis en het politiebureau staan overeind.

Vol goede moed begin ik met het maken van steen. Nadat ik mijn winkel gebouwd heb loop ik door de hoofdstraat. Verder nog geen handel te bekennen; het lijkt of iedereen wacht tot de handel vanzelf opstart. Driftig probeer ik mensen over te halen een handel te beginnen. “Ik zoek iemand die scheppen wil gaan maken.” vraag ik aan een voorbijganger. “Ik wil wel scheppen gaan maken, maar dan moet er eerst ijzer zijn.” Ik loop verder “Hoi, ga jij handelen deze periode?” “Nee, ik ben een beetje uitgehandeld. Ik word een beetje moedeloos. Ik ga naar huis, slapen, in de hoop de volgende dag handelaren te vinden.”

De zon schijnt tussen de gordijnen door. Opgevrolijkt was ik me en kleed ik me aan. Maar weer eens de straat op. De vogels fluiten, ik loop de hoofdstraat weer af en zie een zagenhandelaar. Binnen vraag ik: “Verkoopt u alleen zagen?” “Jazeker, van de beste kwaliteit!” “Hm, helaas heb ik scheppen nodig, ziet u daar geen brood in?” “Ja, Ik zou er scheppen bij kunnen maken.” “Dat zou fijn zijn!”

Nog geen kwartier later loop ik met mijn eerste scheppen naar buiten. Nu kan het beginnen!
Later de dag begon het weer lekker druk te worden in kronenburg, weliswaar met veel buitenstedelijke handelaren, maar dat mag de pret niet drukken.