De poppenspeelster

Auteur: Salvatore Maranzano

Net als vorige keer zal ik een artikel schrijven over onze eigen poppenspeelster: Thira Fellod. Sinds mijn laatste artikel heeft ze niet veel van zich laten horen, tot vandaag. De ambassade van Cyberië is volgelopen omdat de poppenspeelster een bijzondere VO heeft uitgeschreven. Ik citeer:

Artikel 1: Grondwet Lid 1 Cyberië is een autonome staat binnen de Federatie, bestaande uit het grondgebied van de steden: Bahthoevedorp, Eurodam, Kronenburg, Roebelarendsveen, Zwollar en El Peso. Afscheiding van de Staat Cyberië is onmogelijk.

Hiermee behoort El Peso dus niet meer tot Digitalië, maar tot Cyberië. Zoals velen nog weten hoorde El Peso vroeger bij Cyberië. Deze VO heeft de poppenspeelster goed proberen te praten omdat de Digitaliaanse koning, Naamloze over is gevlogen naar Nederland vanwege zijn schotwonden. Dit letsel is aangedaan door Sugarfree. In de Digitaliaanse grondwet staat dat diegene die het laatste schot heeft aangebracht bij de Koning, de nieuwe Koning wordt. Maar omdat Sugarfree met een alter-ego ook een bestuurlijke functie in Virtua heeft, kon hij geen Koning worden.
Na wat zoekwerk bij de verschillende instanties ben ik er achter gekomen dat Sugarfree betaald is door onze poppenspeelster. Dit is ongelofelijk en zeer zorgwekkend. Een ras-digitaliaan heeft zijn land verraden voor een paar centen (Want geloof mij, hij kreeg er 1330 I-Shell voor). Aangezien zelfs hij verraad pleegt voor onze poppenspeelster is het duidelijk dat Digitalië aan de goden is overgeleverd. De poppenspeelster zal dus gewoon haar gang kunnen gaan en El Peso zal bij Cyberië horen.
Helaas ontkennen zowel Sugarfree als Thira Fellod enige betrokkenheid hierbij. Het is toch wel erg frappant dat juist onze poppenspeelster deze VO uitriep:

Artikel 2lid 4
Het opdracht geven tot het beschieten, beroven, bestelen of het neerknuppelen van burgers op het grondgebied van Cyberië, evenals het opdracht geven tot het leggen van bommen op het grondgebied van Cyberië, door inwoners van Cyberië uitgezonderd leden van het Nationaal Bestuur, wordt bestraft met een criminal-status, te bepalen door de rechtbank.

Hierdoor kan zij namelijk gewoon opdracht geven tot aanslagen zonder dat ze daar vervolgd voor kan worden (Hoewel dit in strijd in met de IL, aangezien ze haar rang ontstijgt).
Natuurlijk is er om een reactie gevraagd van zowel de poppenspeelster als Sugarfree, maar tot nu toe heeft geen van beide iets van zich laten horen.

Behalve dit opzienbarende nieuws is er niet veel gebeurd. De twee poppen in de Volksraad hebben gewoon als een slaaf hun werk gedaan. En de regering treedt alleen naar buiten met een paar VO’s van Thira Fellod.
Veel hoop is er op de rechtszaken, maar naast een zielige poging van Lisaa is er niet veel gebeurd. Wel is het grappig dat onze poppenspeelster de rechtszaak van m1n1conomy tegen haar serieus neemt. Ze vroeg zelfs extra tijd hoewel ze er de hele tijd was. Iedereen wacht met smart op de uitspraak in die rechtszaak.
Dit verhaal wordt zeker vervolgd.

Reactie sugarfree:
Ik kan heel kort zijn. Dat ik geld heb ontvangen betekent niet meteen dat ik dat geld heb gekregen om naamloze failliet te schieten. Ik heb hem puur en alleen geschoten, omdat ik hem niet mag en ik zijn wetten en regeltjes vaak zinloos en irritant vind. En zoals normaal is in Digitalië, gebruikte ik de enige oplossing die ik ken: het geweer.

Dat ik beschuldigd wordt van iets als landverraad neem ik hem niet kwalijk, hij weet tenslotte totaal niet waar hij het over heeft. Het is weer een hoop geblaat om een paar PM-dagen te krijgen voor een artikel. Overigens had hij al 2 minuten na zijn beschuldiging mijn verklaring, maarja.. Koppig zijn schijnt bij Salvatore Maranzano te passen.