Interview

Auteur: The mega handelaar

Ook deze ronde ga ik weer bij enkele mensen aan de deur kloppen, en hen vragen hoe hun handel loopt, wat hun plannen zijn, en zo voort.
Deze keer ging ik op bezoek bij The Hawk, houthandelaar in Cyberië, en bij Minster van Onderwijs Salvatore Maranzano.

The Hawk
Hoe was jouw rondestart?
Slecht. De handel kwam zeer traag op gang. Vooral het gebrek aan benzine en transport zorgde voor een zwakke economie.

Nu is er toch ruim voldoende transport, wanneer kwam die verandering dan?
Ik weet het niet precies, ik probeerde via mijn MV (die pompen en motoren maakte) mensen aan te sporen om in de transportsector te gaan. De eerste die daarop toehapte was Marcotjuh. Ik had inmiddels zelf ook een wagen aangeschaft, maar bij gebrek aan benzine (ik leverde zelf benzine met mijn MV, maar die mocht ik niet zelf kopen) bleek dit onvoldoende. Later volgden ook The mega handelaar en Flapdrol met een transport MV. Vanaf dan begon het vlot te lopen. Nu is er een voldoende uitgebouwd transport, ookal is de infrastructuur in RV niet optimaal om te voorzien aan de grote toestroom van taxi’s (vooral door de aanvoer van hout). Er zijn ook meerdere benzine handelaren waardoor ik mijn eigen vervoer ook kan inzetten bij gebrek aan taxi’s.

Vanwaar de keuze voor hout?
Ik handel al enkele handelsperiodes in hout, de reden hiervoor is zeer eenvoudig: Je hangt in het begin niet af van iemand. Je kunt zelfstandig een handel uitbouwen, zonder daarvoor hulp van andere nodig te hebben. Overigens vind ik het een eenvoudig product dat niet veel werk vraagt zoals bijvoorbeeld steen of glas.

Begint het dan niet saai te worden na enkele handelsperdiodes?
Neen, elke ronde brengt hout nieuwe uitdagingen mee, zoals bijvoorbeeld onverwachte concurrenten, of een gebrek aan steen/glas/ijzer waardoor het moeilijk is een groot genoeg netwerk voor de verdeling uit te bouwen.

Wat is er dan deze handelsperiode de uitdaging?
In het begin was er een zeer groot tekort aan benzine. Omdat mijn winkel niet op de optimale plaats aan de hoofdstraat was gebouwd had ik een vrij hoog verbruik.
Na enkele minuten handelen dreigde ik al zonder brandstof te vallen. Het heeft me enige moeite gekost om dit probleem te verhelpen. Door dit tekort besloot ik een benzine MV op te starten (ik had oorspronkelijk chips voorzien). Maar om deze MV op te richten moest ik al verhuizen, wat dan weer het volgende probleem tot stand bracht: onvoldoende transport.

Wat zijn je plannen voor de rest van de handelsperiode?
Mijn netwerk nog ietsje verder uitbouwen en vooral focussen op het verdelen van benzine, eventueel ook buiten Cyberië. Ook het verdelen van pompen en motoren moet nog geoptimaliseerd worden.
Ik speel ook met het idee om met mijn MV aan boottransport te doen aangezien ik in eurodam al een eigen haven bezit.

Ok, bedankt voor de medewerking.
Graag gedaan.

Salvatore Maranzano
Hoe was jouw rondestart?
Het was een vrij rustige start. Dit komt ook omdat ik er de 1ste dag niet was, waardoor ik dus veel handel miste.

Vanwaar de keuze om plastic te handelen?
Omdat ik er de eerste dag, zoals gezegd, niet was. De handel in plastic komt altijd wat later op, dus leek mij dat een verstandige keuze. Ook heb ik al een tijdje geen plastiek gedaan, dus het leek me wel leuk.

Bevalt het je?
Ja, het bevalt mij prima. De verkopen gaan steeds beter en het kost mij niet zo veel tijd.

Wat zijn je plannen voor deze ronde?
Rustig door handelen

Ben je ook nog iets van plan op politiek vlak?
Ja, ik wil als MvO het onderwijs weer echt aantrekkelijk maken. Verder ben ik bezig met mijn kabinet om verschillende mazen uit de wet te halen.

Hoe ga je het aanpakken om het onderwijs aantrekkelijker te maken?
Dat houd ik voorlopig voor mezelf, aangezien ik er zelf nog maar net mee begonnen ben.

Ok, bedankt voor de medewerking.
No problem.