Ecologisch wanbeleid

Auteur: The Minic

Het is grijs, het is grauw, het is vervuild, het is kaal en het gaat nog dagelijks bergafwaarts. Ik heb het natuurlijk over Roebelarendsveen. Dagelijks verschijnen er mededelingen op de Newsfeed dat door het slechte ecologisch beleid de kavelstaat in de gehele stad met enkele punten is gedaald.

Gisteren had de stad echter een primeur: voor het eerst is de gemiddelde kavelstaat van een stad onder de zeventig punten gekomen. Daarmee verliezen alle kavels nu twee punten per dag. In dit tempo en zonder ingrijpen van de burgemeester of de inwoners van deze stad, zullen zij eindigen met een staat van vijftig.

Dat er niets aan gedaan wordt, heeft burgemeester Pedro Alvarez al wel duidelijk gemaakt. Hem interesseert natuur en ecologie helemaal niets; hij wil inwoners in de top tien van rijkste inwoners hebben, en daar lijkt alles voor te moeten wijken. Wie de kaart van Roebelarendsveen bekijkt, ziet enorme afgegraven gebieden, straten zo ver je kunt zien en groenvoorzieningen stellen niet veel meer voor dat plastic planten voor de vensterbanken.

De statistieken zijn veelzeggend. Ondanks de enorme hoeveelheden ijzererts is al ruim 50% van de totale hoeveel afgegraven. 35% van alle bomen hebben ook al het lootje moeten leggen. Ook Zwollar leidt onder de enorme vraag naar hout die de ijzerhandel veroorzaakt: 30% van alle bomen zijn daar afgegraven. Gelukkig zorgt deze stad dat afgegraven bomen worden gecompenseerd met biodiverse parken aangelegd door de hele stad.

De grote vraag is natuurlijk of deze schadelijke manier van ontginning van de grond gaat resulteren in een ecologische ramp. Kavels beginnen nu al minder op te leveren en verschillende bruikbare kavels zijn reeds de Valuta ingeschoven. Er wordt ook gesproken over het beboeten van de stad vanwege deze abnormaal lage staat. Duidelijk is in ieder geval dat dit een onwerkbare en onacceptabele situatie aan het worden is.