Milieuramp Dreigt!

Auteur: Darkkid

Onheilspellende berichten kwamen in Cyberië op de newsfeed.
“Milieuproblemen zorgen voor kavelstaat verminderingen in Roebelarendsveen en Bahthoevedorp.”
In Roebelarendsveen zorgt dit voor kavelstaatverlagingen van wel twee punten en in Bahthoevedorp daalt de kavelstaat elke dag 1 punt. Hoe komt dit nou?
Dit komt door de verschuiving die de Federals hebben gestart een aantal handelsperiodes geleden. Er is toen besloten dat de bomen naar Zwollar zijn gegaan, het goud naar Bahthoevedorp, de olie naar Kronenburg en het erts naar Roebelarendsveen.

Zwollar, een vrij kleine handelsstad, moet dus voor bomen zorgen in het grootste deel van de Federatie. Echter, de handel in bomen blijft uit waardoor er niet voldoende bomen in de steden staan om te exporteren. Zodra er niet genoeg bomen worden geëxporteerd, is er ook niets om parken te bouwen.
Om dit probleem op te lossen, moet er massaal in bomen gehandeld worden in Zwollar. Bomen nemen 1 squst ruimte in, dus de taxi’s moeten er ook goed op inspringen. Het blijkt dus een heel complex systeem voor de steden om aan bomen te komen. Één voordeel, de gemiddelde kavelstaat in Zwollar ligt rond de 130, de staat stijgt dus elke dag met een punt.