Verandering in skillpoints, goed of niet?

Auteur: Vincitore

Sinds deze ronde is er een verandering gekomen in de skillpoints van alle producten. Ook de MV’s moesten er aan geloven, en ondergingen de verandering gedwee. Zo konden de MV’s nog maar skillpoints nemen in één product.

In het begin van de ronde kon je de verandering meteen al merken. Normaal handelen er altijd wel een paar spelers in pompen en motoren aan het begin, maar deze ronde hadden die mensen voor iets anders gekozen. Daarom was er een tekort van een aantal producten in Eurodam. Zo waren er te weinig pompen en motoren en er reden te weinig taxi’s, wat de handel tussen de verschillende steden deed stagneren.

Daarom waren er sommige mensen op het idee gekomen, om deze producten te maken met een MV. Maar daar kwamen ze het probleem tegen van één product per MV. Zo konden ze geen auto’s maken en deze tegelijkertijd als taxi laten fungeren. Ook waren pompen en motoren een probleem, je kon wel motoren maken, maar geen pompen. Hierdoor was er een nijpend tekort aan deze producten. Gelukkig kwam de handel na een paar dagen goed op gang in deze producten, omdat sommige personen samen gingen werken. De ene persoon maakte auto’s en de andere liet ze als taxi rijden.

In de club MC Project: Products kan je een reactie geven op de verandering in het skillpoint systeem. Over het algemeen wordt het goed ontvangen, maar voor de MV’s is het nog even wennen! De meeste mensen vinden de verandering goed op een paar kleine dingen na, maar dat hoort bij een nieuw systeem natuurlijk!
Meer nieuwe spelers zou de oplossing kúnnen zijn, maar dan moeten die ook in die producten gaan handelen. Daarnaast kunnen de ‘oude spelers’ meer afspraken maken over wat zij gaan handelen.