Justitiële praat

Auteur: Salvatore Maranzano

Ook deze week is er op juridisch vlak weer aardig wat gebeurd. Om maar gelijk met onze Engelse vrienden te beginnen.
Na aardig wat discussie waren ze er uiteindelijk toch uitgekomen. V23bsktbll werd de nieuwe CoJS, de Virtuaanse variant van de MvJ. V23bsktbll zette meteen het gerechtsgebouw neer. Daarna had hij een apart team van rechters verzameld. Markallen3, samurai02 en alecto zijn de rechters geworden. Dit is vreemd, omdat geen van allen écht ervaren is als advocaat of rechter. Alecto bezit niet eens een lawyer diploma! Hoewel dat nog net zou kunnen als hij wat ervaren rotten tussen zich heeft zitten, maar dat is dus ook niet het geval. Je zou denken dat de CoJS deze keuze heeft gedaan, omdat er niets anders mogelijk was. Maar een oude rot in het vak, Marcelbuter , bood zich ook aan als rechter.

Van Virtua gaan wij nu over naar het Internationale Gerechtshof. Waar niemand minder dan de hoogste rechter is aangeklaagd, m1n1conomy dus. Deze rechtszaak is aangespannen door Commiekiller3. Onze hoogste rechter zou misbruik hebben gemaakt van zijn functie, omdat hij een topic had gemaakt voor Nederlandstalige. Het is natuurlijk belachelijk om dan te zeggen dat het misbruik van functie is. Hoewel er alleen gesproken mag worden in het Engels, hoeft er geen straf voor te komen. De rechters zullen dus waarschijnlijk met nadruk vragen als het topic verwijderd kan worden. Als hij dit niet doet, zal het CoV hem waarschijnlijk afzetten.

Ten slotte zullen we het hebben over Cyberië. Tot nu toe heeft de Openbare Rechtbank twee rechtszaken verwerkt. Ten eerste de rechtszaak die ik ( Salvatore Maranzano ) als Openbaar Aanklager voerde tegen Mayor Marcotjuh. Het gemeentehuis was met de verkeerde naam aangemaakt, een duidelijke zaak dus. Ik eiste slechts een symbolische 1 ish boete, omdat het maar een kleine overtreding was, maar het moest eens afgelopen zijn met dat lakse gedrag. De rechters spraken Marcotjuh echter vrij. Dit was natuurlijk een belachelijke uitspraak, omdat de wet gewoon overtreden was. In 5 regeltjes werd hij vrijgesproken zonder ook maar uitleg en/of argumenten. Tot uitleg kwam het dus ook niet. Achter om uitleg vragen bij de rechters ook niet, omdat discussie niet geduld werd. Een dag daarna sprak ik Marcotjuh die nota bene zelf (!) aangaf dat hij ontzettend verbaasd was dat hij was vrijgesproken en ook aangaf dat het een erg slechte uitspraak was. Natuurlijk heb ik de rechters (onder leiding van Rednax ) een kans gegeven om te reageren, maar dat is helaas niet gebeurd.

Ook onze eigen President the mister is aangeklaagd. Zoals in de vorige editie beschreven zou onze President in de fout gegaan zijn. Omdat toenmalig Minister van Justitie Whooty nergens te bekennen was, besloot onze President om hem te ontslaan en Jorref als MvJ aan te stellen.
Volgens Vinny heeft de President daar geen macht voor, en spande de rechtszaak onder het mom van overtreding op Artikel 8 lid 3 (CL). Dit had hij beter anders kunnen doen, omdat dit veel dichter bij misbruik van functie komt. Je zou namelijk kunnen zeggen dat de President zijn functie misbruik heeft om een actief kabinet te hebben. Vinny gooit het over de boeg van het niet hebben van de macht om een Minister te ontslaan. Als reactie daarop zei the mister dat er ook nergens staat dat het niet mag. Wat natuurlijk ook waar is. Met spanning wachten wij op de uitspraak van deze rechtszaak.