Woestijnvorming nu ook in Federatie

Auteur: White Queen

Al verscheidene handelaren die op zoek waren naar de Virtuaanse stad Nasdaqar, stonden totaal verdwaast in andere steden zoals Cashington en Centropolis, vragend of dit Nasdaqar was. Zoals vroeger gebruikelijk was, hadden ze naar het bos gezocht om zo de weg naar het afgelegen Nasdaqar te vinden, maar deze ronde kwamen ze op die manier in Centropolis uit. Dit leidde tot enige verbazing, zeker toen de plaatselijke bevolking van de stad geduldig de juiste weg aanwees. Eenmaal aangekomen in Nasdaqar waren ze zo mogelijk nog verbaasder. In plaats van in een koel en groen woud terecht gekomen te zijn, stonden ze in een zinderende woestijn, met enkel in een verre hoek van de stad nog een bescheiden bosje.

In het stadhuis spreken bezorgde handelaars over dit fenomeen dat zich voordoet. Ook de laatste bomen zullen binnenkort gerooid worden door houthandelaars, die zich vooral in Nasdaqar bevinden. Ook de olie is al uit de grond gepompt, er zit enkel nog wat ijzererts in de grond, maar veel te weinig om tegen de moordende concurrentie van andere steden op te kunnen.

Binnenkort zal Nasdaqar op zoek moeten naar andere bronnen van inkomsten, maar de mogelijkheden zijn zeer beperkt. IJzer is niet rendabel, en hout en olie zijn er niet meer. De handel in Nasdaqar loopt het risico tot volledige stilstand te komen, wat ook als gevolg heeft dat er geen parken, wegen en andere zaken komen. Alles kan tot stilstand komen, en als er niets gebeurd, zal dat ook zeker het vooruitzicht zijn.

Toestand Nasdaqar zorgwekkend