Rustige handelsperiode

Auteur: Dhr. Jorisz

Na een snelle start voor vele handelaren is deze handelsperiode uiteindelijk toch weer rustig verlopen. De nettowaardes zullen wat hoger liggen dan wat voorgaande handelsperiodes. De top20 van handelsperiode 30 zou vergelijkbaar zijn met de uitslag van deze handelsperiode. Eigenlijk is weer niks opzienbarends gebeurd afgelopen anderhalve week.

Wat wel enigszins opvalt, is dat de handel in het dorp Bahthoevedorp redelijk is opgebloeid. De aandelenkoers van Bahthoevedorp deed het een tijd goed, en verscheidene handelaren vergaarden er enkele duizenden Ish. Echter zakte daarna de handel weer redelijk in. Als deze trend zich voortzet is het handig om ook weer een winkel in het ‘Gouden Dorp’ te maken, omdat door de toename van lokale handelaren daar weer in meer handel zal resulteren.

Tot slot is het opvallend dat er veel erts is verbruikt deze handelsperiode. Roebelarendsveen en Cashington zijn zo goed als leeg. Alle goede kavels zijn al verbruikt en de minder goede zijn ook erg schaars of onderhand al op. Opvallend is toch dat zowel Cashington en Roebelarendsveen niet actiever zijn geweest dan voorgaande handelsperiodes.

Post navigation