Mijn start

Auteur: Supercop

Na enkele handelsperiodes kwam ik deze keer weer terug. De hele dag op je luie reet zitten in Nederland werd me te saai. Ik ging weer naar Cyberië. Omdat ik mijn bagage kwijt was geraakt, kon ik pas dag 3 binnen. Ik startte mijn winkel, de schoppenshop, waar ik Scheppen en zagen verkoop.
Eerst keek ik wat rond. Bijna alles was hetzelfde, maar er ontbrak een stad in Digitalië. Welke was dat nou? Ik kon er maar niet op komen, en ik besluit een wandelingetje te maken in mijn favoriete lieftallige stad Eurodam, waar Paul-stolk burgemeester is. Terwijl ik rondloop, zie ik overal mensen rondlopen. Iedereen doet wel iets. De zon schijnt, het is mooi weer voor een wandeling.

Overal zie ik al winkels staan. De overheidswinkel is al rustiger, en ik zie net Massive Man uit die winkel lopen. Ook zie ik iets vreemds. De ‘Fed30 loterij’. Ik besluit om 5 loten te kopen. Dan vervolg ik mijn wandeling. Op sommige kavels wordt gegraven, rijden jeeps op weg naar andere kavels, worden bomen gekapt of worden winkels gemaakt. Ik zit met mijn gedachte nog bij die ontbrekende Digitaliaanse stad, wanneer ik plots getoeter hoor. Ik kijk om, en ik zie dat Frankeur aan de kant springt en zijn vuist balt naar een Mc-truck. Ik kijk door het raam van de Mc-truck, het is Ritz die langsrijd. Iets later stopt de vrachtwagen. Ritz en een andere onbekende man laden glasplaten uit de Mc-truck. Omdat hij op de stoep geparkeerd staat, loop ik er langs. Nu weet ik het opeens! Tripolire is weg. Ik hoor de radio in de Mc-truck iets zeggen over Tripolire. Ik vertraag mijn pas om het te horen. Ik hoor iets over Kernafval. Ik schrik in mijzelf. Ik keer om en loop weer terug. Ik besluit maar een winkel te bouwen, op goed geluk dan maar…