Cyberië

Auteur: Zofona

Volgens mij ben ik bijna de oudste, meest versleten en wrakkige handelaar in Cyberië. Ik heb al zoveel nieuwe handelaren gezien die voorzichtig begonnen, snel leerden en in mum van tijd grote handelaren werden. Captains of Industry, super Captains. Ze deden het altijd sneller dan dat ik het ooit zou kunnen. Tja, ik schuifel er altijd rustig achteraan in mijn badjas.

Gehaktbal in mijn ene hand, drankje in de andere hand. Ik kijk rustig naar hoe het die snelle handelaren opbranden of echt bij ons blijven.

En wat doet een gemiddelde snelle handelaar als hij roem en fortuin heeft gemaakt in Cyberië? Hij kiest meestal 1 van deze drie dingen.

1) Rustig een beetje verder handelen.
2) Vertrekken uit Cyberië.
3) De politiek verkennen.

Jammer genoeg kiezen ze vaak voor de eerste of tweede mogelijkheid. Nummer drie is nu eenmaal niet iets waar je direct aan denkt als je gaat handelen in Cyberië. Ook is het niet eenvoudig om in een wirwar van discussies en meningen je staande te houden. Sterker nog, je wordt niet altijd serieus genomen. De verveelde handelaar probeert het soms en kiest dan toch maar voor mogelijkheid 1, of erger nog, ze vertrekken.

Gelukkig gaan er weer dingen veranderen. Partijpolitiek komt terug. En niet alleen de politiek, een paar handelaren die al jaren rondlopen in Cyberië zijn van plan om de politiek weer de plaats te geven die het verdient in Cyberië. Het is het sociaal middelpunt van onze samenleving. Ik ben erg blij dat we het weer gaan proberen. Het maakt mij niet uit wie voor welke partij uitkomt. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we steeds meer handelaren krijgen die na behaalde prestaties blijven terugkomen in Cyberië omdat het leuk is.
Daar kan zelfs de politiek een handje bij helpen.

En tot slot, ik handel langzaam, ik ben de meest bekende prutser van Cyberië, maar het lijkt erop dat zelfs ik richting de 10 keer top 10 ga. Voor iedereen die niet kan handelen en direct in de politiek wil, is dit tenminste goed nieuws, zelfs jullie kunnen met wat klooien in ongeveer 5 jaar tijd een grote handelaar worden.

Ik ga maar weer eens, mijn badjas jeukt en ik heb honger.