Wat denkt Cyberië?

Auteur:Tresias Aegirsson

Nu Jack Spijkerman in Nederland begonnen is met een tv-programma over de mening van Nederland, is The Miniconomist de mening van de partijen aan het peilen overal in Cyberië.

Waarschijnlijk doet jouw partij ook mee aan dit “debat”. Onder “jouw partij” kun je hier verstaan, de partij waar je lid van bent of de partij waar je op stemt. Ga je na dit debat echt van partij wisselen? Ik dacht het niet. Wie leest de club, waar de partijen hun meningen kwijt kunnen, nou? Welgeteld 58 mensen zijn lid van de club waar de partijen hun meningen kwijt kunnen. 58!!! Als je na gaat dat het Gemeentehuis van Kronenburg al vaker unieke bezoekers heeft geteld, 102 als ik goed op het papier van de portier keek.
Bijna de helft van de spelers in Cyberië leest dus niks over de politieke partijen. Is het dan geen tijd voor promotie van de club “TMC – Discussie Uurtje”?

Ik dacht dus van wel. Op naar de persoon die de club onderhoudt. “Wat is jouw mening over het aantal leden van de club en de activiteit daarin?” “Ik heb vooralsnog geen commentaar.” Geen commentaar, dat kunnen we positief en negatief opvatten.
Positief: Nog niemand is het opgevallen dat er zo weinig activiteit is van omstander, maar dat is ook weer negatief natuurlijk. Of hij wacht de ronde af?
Negatief: Hij twijfelt nog, en kan geen standpunt voor zichzelf ontwerpen, en dat is dan de debatleider…

M1n1conomy, die de club onderhoudt, is een wandelend wetboek en één van de beste advocaten in de Federatie, maar kan hij de club “TMC – Discussie Uurtje” tot een succes maken? Lukt het hem genoeg publiek erbij te betrekken of blijft het zo’n club waar je enkel een aantal antwoorden ziet staan van de partijen? We zullen het zien!