Een stabiele factor en frisse blik verdwijnt

Auteur: Federal Coordinator

Federal Manager en de laatste rondes Federal Government stopt met het federalschap.
Daarom ga ik even kort terugblikken naar hoe die periode van 30 rondes voor mijzelf zijn geweest en hoe Webb_cam AKA Graeck AKA Mitra het spel heeft geleid.

Allereerst wil ik hem namens de gehele spelleiding bedanken voor de vele uren die hij in het spel heeft gestoken. Tevens weet ik zeker dat wij en veel spelers hem gaan missen.

Nu hoor ik spelers denken: “Missen? Ik ben blij dat hij vertrekt!” En ik kan die gedachtegang goed begrijpen. De federals nemen namelijk moeilijke besluiten en voornamelijk de
negatieve besluiten voor spelers worden uitvergroot.

Toch wil ik graag bijbrengen wat de toegevoegde waarde van Mitra aan het federalteam is geweest.
Hij was een echte “Social Federal”. Hiermee bedoel ik dat er weinig bemoeienis was met de handelskant van de besluiten. ‘Daarvan hebben jullie meer verstand’, aldus Mitra.
Nu is dat ook andersom. Mitra heeft erg veel verstand van hoe de moeilijke Miniconomy samenleving en politiek in elkaar zit. Zoals jullie allemaal wel bekend, is de Miniconomy samenleving een samenleving apart voor een online spel. Het is echt een weerspiegeling van de echte samenleving.
En juist omdat de samenleving zo realistisch is maakt dat het leiden ervan een moeilijke opgave.
Waar stuur je alles aan en waar laat je dingen met rust? Mitra wist dit zeer goed te beoordelen.

Die kennis en de kennis van Miniconomy maakte Mitra een waardevolle toevoeging aan het team.
Een stabiele factor en frisse blik verdwijnt als Federal, maar wij hopen hem zeker nog zo nu en dan rond te zien lopen in het spel.