Evaluatie kabinet the mister III

Auteur: bonanza

Kalm en overzichtelijk is deze handelsperiode verlopen, geen uitzonderlijke gebeurtenissen. Zo ook op politiek vlak. Met iemand zoals the mister weet je waar je staat en verwacht je geen blunders.

Het Ministerie van Onderwijs onder leiding van ArneLH liep vlot. Er waren niet ontzettend veel examens, maar de minister heeft een erg goede beurt gemaakt en kan mijn inziens op nieuwe uitdagingen wachten. Zijn eerste periode als minister is dus volledig geslaagd.

Ook het Ministerie van Justitie tekende een positief beeld van zichzelf af. Onder leiding van Jorref openden alle zaken netjes op tijd en werden keurige verdicten afgeleverd in niet altijd even gemakkelijke zaken.
De keuze voor het Openbaar Ministerie was in eerste instantie vreemd, maar ongetwijfeld is Tresias Aegirsson één van de actiefste ooit. Zijn rechtszaken liepen dan niet altijd –om niet te zeggen nooit- goed af, maar hij was in ieder geval bereid om zijn taak ook effectief inhoud te geven, in tegenstelling tot de meeste van zijn voorgangers.

Het Ministerie van Financiën onder het gezag van marcelbuter vertoonde geen barsten, er werden keurige begrotingen afgeleverd.

Rest mij alleen nog de president zelf te bespreken. Het was zijn eerste volledige handelsperiode na 2 halve presidentschappen. De discussies in het Parlement verliepen gestructureerd en werden voldoende opgevolgd door de president. Regelmatig verscheen de mededeling dat wanneer er geen reactie zou komen binnen 24 uur, het topic gesloten zou worden. De activiteit van de Parlementsleden zelf lag niet altijd even hoog (sommigen hebben zelfs geen enkele keer gestemd), maar daar kan de President niet van beschuldigd worden.

Algemeen genomen hebben we een erg constructieve handelsperiode achter de rug waar tal van wetsvoorstellen de revue zijn gepasseerd. Het kabinet heeft geen steken laten vallen en verdient daarvoor zeker een klein applausje. Een 8/10 is mooi verdiend.

Post navigation