Politiestaat

Auteur: The Minic

Naast alle nieuwe grondstoffen die deze handelsperiode in de grond te vinden zijn, zorgen enkele Digitaliaanse handelaren voor een stof die Cyberië lang niet gezien heeft: kruit.

Hoewel Cyberië deze keer ogenschijnlijk niets heeft gedaan waardoor Digitalië in actie komt, ontkomt ze niet aan een enorme golf van aanslagen, voornamelijk in de vorm van bomaanslagen. In het verleden bleken bij aanslagen de boetes voor schieten nogal gemakkelijk verhoogd te worden door het Cyberische Nationaal Bestuur, en dat kan debet zijn aan de keuze voor springstof.

Vorige week waren het nog vooral Digitaliaanse dieven die huishielden in de winkels, maar ondertussen zijn de winsten daarvan opgestreken en wordt er overgegaan op zwaarder geschut.

Burgemeester van Zwollar Katharos, die deze handelsperiode probeert zijn stad als een prachtstad op de kaart te zetten door allerlei acties te houden in het Gemeentehuis, probeert krampachtig de golf te stoppen. Niet minder dan zeven Officers zijn ondertussen aangenomen – a 3000 I-Shell per Officer – om alle criminelen een barrière op te werpen. Tot op heden ogenschijnlijk zonder succes, aangezien ook in zijn stad inwoners kommer en kwel ondervinden van alsmaar doorgaande aanslagen.

Ondertussen lijkt er echter niemand anders zich iets aan te trekken van deze golf. Verlamd van angst lijkt het probleem haast genegeerd te worden. Noch de verschillende andere burgemeesters, noch het Kabinet, noch het Parlement en noch de handelaren zelf treffen grootschalige maatregelen.

Hebben we deze aanslagen aan ons zelf te danken? Deze keer waarschijnlijk niet en zoeken enkele Digitalianen gewoon een kick. Kunnen we er wat aan doen? Jazeker, in beperkte mate zouden we samen, georganiseerd, maatregelen kunnen treffen om de schade in ieder geval te beperken. Desondanks wordt er, al dan niet bewust, gekozen om het probleem te negeren en te vergeten. Volgende periode was het niet meer dan een erg slechte droom.

Post navigation