Tresias op hoogste zetel

Auteur: bonanza

Wat reeds periodes lang als doemdenkerij werd afgedaan, is na al die tijd toch gebeurd. Tresias Aegirsson is President van Cyberië geworden. De verguisde persoon bekleedt op dit moment de (op papier) machtigste positie van Cyberië. En weet je wat? De Federatie is niet vergaan. Of toch bijna niet.

Het leek op wakker worden na een nachtmerrie en dan ontdekken dat de nachtmerrie werkelijkheid is geworden. Niemand had ooit verwacht dat het Tresias Aegirsson ooit zou lukken. Velen troostten zich met de gedachte dat Tresias na deze handelsperiode zou stoppen met spelen, zoals hij steeds heeft gezegd. Die prille hoop werd echter ogenblikkelijk de grond in geslagen toen Tresias Aegirsson dat zelf lacherig wegwuifde. Een volle periode Tresias Aegirsson als President dus en ook actief de periodes daarna. Het moet de lindapinda86’s van deze Federatie als donder in de oren hebben geklonken.

Het kabinet dat werd samengesteld bestaat uitsluitend uit leden van de partij TRADE, die slechts vijf van de elf zetels bezet. “Wij willen spanningen in het Parlement. Een leuke ronde voor iedereen en kansen voor de oppositie is ook eens leuk.” Aldus de President, na herhaaldelijk aandringen waarom er geopteerd werd voor een minderheidskabinet. Ondanks deze minderheid hadden ze het lef om zich arrogant op te stellen. Na een vurige discussie bleek namelijk dat ze de ‘geheime’ steun hadden van minstens één andere partij in het Parlement. Met de aanstelling van katharos als Minister van Financiën lijken ze toch een goede buit binnengehaald te hebben. Witteheks mag zijn werk van de afgelopen periode verder zetten. The mega handelaar, vorige ronde nog President, verplaatst zijn zeteltje achter het naambord Minister van Onderwijs.

Het feestje duurde echter niet lang. Enkele uren geleden heeft Parlementslid Centaura TRADE verlaten, nadat ook katharos de overstap naar LJE had gemaakt. Centaura besliste echter om zelf een partij op te richten. Tresias Aegirsson “dacht dat het om een grap ging” en meldde zich aan bij Centaura’s partij (de Anti-Tresias Partij) na ook ontslag te nemen bij TRADE. “Vice-President Centaura heeft deze actie uitgelokt om er zelf beter van te worden.” Aldus de President. Volgens hem aast hij al langer op de Presidentszetel.
Centaura dreigt echter kaal uit deze slag te komen. President Tresias Aegirsson heeft namelijk snel Pedro Alvarez aangesteld als (tweede) Vice-President.

Hoe lang deze soap zich nog zal voortzetten en of TRADE ook nog aan beleid gaat toekomen, is op dit moment onduidelijk. (Bijna) zeker is wel dat Tresias Aegirsson zijn droom in scherven ziet uiteenspatten.

Dat de Titanic zou zinken, dat was een verrassing. Dat een 17de eeuwse houten schip met vochtproblemen zinkt is dat heel wat minder. De vraag is alleen hoeveel personen het schip met haar tocht naar de bodem zal meesleuren.