Een woordje uit Virtua

Auteur: Ronaldse

Het nationaal bestuur van Virtua bestaat uit vier consuls, die allen een taak hebben vergelijkbaar met ministers in Cyberië, en met zijn vieren de taak hebben die te vergelijken is met een bijna drievoud aan personen in het Cyberisch parlement. Je zou zeggen dat leden van het Virtuaanse nationaal besuur het drukker moeten hebben dan leden in het Cyberisch parlement. Ik kon alleen maar hopen dat dit ook het geval zou zijn. Ik zou mijn collega’s inactief willen noemen, maar wat is hier de definitie van inactiviteit? Het niet inloggen voor meer dan twee dagen, of het niet actief deelnemen in het bestuur? Ondanks dat mijn collega’s niet actief deelnemen in het bestuur wil ik niet overgaan tot een poging om deze te vervangen, waarom? Omdat er in de laatste verkiezing maar vier kandidaten waren voor de consulverkiezingen, daarmee durf ik te zeggen dat er weinig animo is voor een positie in het landelijk bestuur, laat staan actieve deelname.

Ik ben zelf redelijk nieuw, en de inwoners van Virtua hebben dan ook geen hoge verwachtingen van mij in de positie van consul, en ikzelf wist van te voren ook nog niet hoe het uit zou pakken, en daarom verrast het mij dat uitgerekend ik nu de persoon ben die het bestuur op sleeptouw probeert te nemen, terwijl ik liever had gezien dat ik aan mijn collega’s een voorbeeld zou hebben.
Er zijn dus maar drie andere personen in het bestuur waarmee ik kan discussiëren, je kunt je dus voorstellen dat daar niet veel uit voort vloeit. Als wij in Virtua nou ook elf personen in het bestuur zouden hebben, zouden meer mensen aan de discussies deelnemen, zou hopelijk de politiek in Virtua populairder worden. Maar waar halen wij dan elf personen vandaan, als wij niet eens meer dan vier personen hebben die zich verkiesbaar stellen in de laatste verkiezingen. Het moet dus anders, en dat wil ik proberen met behoud van het beeld van Consuls omdat het lekker neutraal is voor internationale handelaars en omdat het een mooi beeld is binnen Miniconomy, drie landen met elk een ander soort bestuur, daarbij sta ik open voor ideeën van anderen en is alle hulp welkom, vooral omdat ik die van mijn collega’s niet kan verwachten. Verder wil ik Riemer nog bedanken, omdat hij de enige persoon is die actief mee doet aan discussies over onderwerpen van het Virtuaans bestuur, en dat terwijl hij niet lid is van het bestuur.

Post navigation