Ibisha

Auteur: Witteheks

Tijdens mijn onderzoek de vorige handelsperiode, hoorde ik een hoop geruchten over andere zaken. Eén daarvan viel me speciaal op. Dus toen ik met mijn anonieme bron (zie TMC 3 december 2009, “Federalen Agenten wisten van onderaardse gangen, exclusief interview”) besloot ik een van die geruchten na te jagen. Het verhaal ging als volgt: Toen het beruchte Ibisha eiland dichtging, werd het onder andere opgekocht door riemer_1990. Het gerucht gaat nu dat deze mede eigenaar een expeditie op touw wil zetten om het eiland weer bewoonbaar te maken.

Omdat er geen risico was dit keer, besloot ik meteen met de man zelf te gaan praten. Het koste me wel even om duidelijk te maken aan de secretaresse van riemer_1990, dat het echt makkelijker voor me was om direct langs te kunnen komen. Uiteindelijk kreeg ik toch te horen dat de heer riemer_1990 over een uurtje wel vijf minuten de tijd had. Het werd wat krap, want ik moest nog op zoek naar goedkoop hout en dat kon wel even duren.

Net op tijd kwam ik aan bij het landhuis van riemer_1990. Een butler deed open en leidde me door het huis naar een salon met twee leren stoelen tegen over elkaar met een tafeltje er tussen. Op een van de leren stoelen zat riemer_1990, “Witteheks, kerel,” sprak hij, “ga zitten, neem een Whiskey”. Na nog wat excentrieke uitspraken van zijn kant en wat beleefdheden van mijn kant stak riemer_1990 van wal.

Een plan voor een expeditie naar Ibisha eiland was er inderdaad. Als mede eigenaar van het befaamde eiland, keek riemer_1990 al handelsperiode na handelsperiode met leden ogen naar het onbewoonde eiland. Riemer_1990 was benieuwd hoe het eiland er nu aan toe was en was dus bezig met de lokale bevolking te mobiliseren en tevens met de Feds te praten over een grondstoffen levering door handelaren van de gehele federatie.

Op de vraag wat hij precies van plan was op Ibisha eiland zweeg riemer_1900 geheimzinnig, maar het is duidelijk dat hij er niet naar toe gaat om vakantie te houden.