Mijn handelsavontuur

Auteur: Limpie

Ik had in de vorige handelsperiode besloten om ervaring op te gaan doen in het land genaamd “Cyberië”. Toen ik het mijn broer Lime_lemon vertelde werd hij laaiend, en schreeuwde gelijk: “EEN ECHTE DIGITALIAAN GAAT ALLEEN NAAR CYBERIË OM BOMMEN TE LEGGEN OF TE SCHIETEN!” Hoe boos mijn broer ook werd, ik was vastberaden de handelscultuur in Cyberië te leren kennen.
Toen ik eenmaal aangekomen was in Eurodam begon ik gelijk met handelen. Van te voren had ik al besloten mezelf te gaan specialiseren in het product ijzer. Ik sprak meteen mijn grootste potentiële klanten aan, en bood hun een speciale prijs aan. De handel ging uitstekend, en na een dag handelen had ik al in elke stad van Cyberië een winkel. Vervolgens verhuisde ik naar Roebelarendsveen omdat daar meer ijzererts was. Na een week flink handelen bleek dat het harde werken niet voor niets was, ik had de hoogste omzet van alle handelaren, zelfs hoger als de overheid. Die statistieken gaven me hoop en ik zette mijn zinnen op de overwinning van deze handelsperiode. Uit diezelfde statistieken bleek dat mijn grootste concurrent voor de winst de beruchte handelaar Goudie was. Het gebluf over het eigen vermogen was begonnen.
Ik verzamelde al mijn moed en besloot Goudie te gaan stangen in Virtua, ik opende er 2 winkels, en ging mijn ijzer daar goedkoop verkopen zodat Goudie minder hout zou verkopen aan de ijzerhandelaren. Het gebluf ging maar door en we spraken elkaar bijna elke dag aan met de vraag: “En hoeveel eigen vermogen heb je nu?”. Op een dag was het gebluf in één keer over, Goudie had een boete van 40.000 I-shell gekregen. Een overwinning voor mij, maar ook weer niet. Persoonlijk had ik liever een spannende eindstrijd gehad tussen ons twee. Daarna werd het handelen minder voor mij, ik nam veel dagen vrij om bij mijn vrouw te zijn en met de kinderen te spelen.
Al bij al, ik vond het een hele ervaring om in Cyberië een periode te handelen, maar ben er ook achter gekomen dat ik Digitalië wel heel erg mis. Na deze handelsperiode neem ik de boot terug naar Digitalië en ga ik met mijn verdiende I-shells een feestje geven. Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd.

Groetjes/kusjes, Limpie