Nieuwe regeringsstructuur voor Virtua?

Auteur: Figaro

Na het artikel van de Virtuaanse Chairman Ronaldse in de vorige TMC editie, nam ik zo snel mogelijk contact met hem op in het overzeese Virtua. Ik vroeg hem of het wel echt klopte of de politiek in Virtua “stil ligt”. Hij verzekerde dat de politiek dringend moest veranderen. Ik zei: “Dus via dat artikel zoek je actievere politiekers?” “Neneneenee!” vertelde hij me rap. Het moet een langtermijn oplossing zijn. Ik vroeg me af: En welke oplossing bied dat dan wel? In men achterhoofd hield ik hem raar voor. Maar nadien veranderde die gedachte direct in de “Virtuaanse Held!”.
Ik vertelde hem dat een andere regeringsstructuur misschien veel ging uit maken. Hij zei direct dat er veel meer plaats moest zijn voor politiekers. Ik bood hem aan om een regeringsstructuur te ontwerpen gepast voor het Virtuaanse volk. Hij ging akkoord. De dag daarna ontwikkelde ik direct een constitutionele monarchie met aan het hoofd een Keizer.
Aangezien de momentele regeringsstructuur op een republiek rust net zoals Cyberië, dacht ik omdat elk land zijn eigen regeringsstructuur heeft, een monarchie te geven. De absolute monarchie in Digitalië was al in gebruik, dus zou het de constitutionele monarchie worden.
In deze regering zou het Parlement de grootste macht zijn. Verder kan/wil ik hier niks meer over zeggen, omdat het nog niet zeker is of dit wel er door komt.
Alleszins moet Virtua blij zijn met zo’n Chairman! Een nieuwe Virtuaanse Held is geboren!