Voor Uw Veiligheid

Auteur: witteheks

Al enkele periodes is Cyberië volgens velen het toneel van terreur. De zoektocht naar oplossingen leidde deze handselsperiode zelfs naar “oplossingen” die ten koste gingen van ex-criminelen die hard werkten het beteren van hun leven en misschien zelfs deels ten koste van de handel. Protesten en aanhang vlogen heen en weer, maar uit eindelijk was de stem der protest het sterkst en de macht van het volk zorgde er voor dat burgemeesters The Minic en Tha Game Master werden terug gefloten, ten koste van de baan van The Minic en misschien zelfs ten koste van Tha Game Master. Mijn vrees voor terechte tegen acties van onze buurlanden was groot.

Ik was dan ook zeer blij met het statement van Koning Naamloze die namens zijn volk een statement schreef, waarin hij aangaf dat hij en de Digitaliaanse senaat zinloze aanslagen in ons land niet steunden. Dat hij goede gesprekken heeft gehad met onze President en dat de meeste Digitalianen geen zinloze aanslagen zullen plegen op ons grondgebied. Terecht, gaf hij echter aan dat hij niet kon instaan voor al zijn burgers en dat ondanks de afwijzende houding van Digitaliaanse Koning en de Senaat, er toch een kans bestaat dat er zinloze aanslagen gepleegd zullen worden. Tot slot gaf de Koning wel aan dat Digitalië zijn pijlen had gericht op The Minic en Tha Game Master als reactie op hun verordening als burgemeester, en op Salvatore Maranzano omdat hij hun “onderdaan” is.
Tot slot vroeg hij zijn volk de rest van Cyberië zo min mogelijk schade toe te brengen.

Achteraf was ik natuurlijk niet verbaasd, ik ben al tijden van mening dat één stap (die in mijn ogen een grote stap is) in het tegen gaan van aanslagen is dat we geen enkel buurland, nog haar burgers moeten veroordelen. Ik weet zeker dat wanneer we erin slagen een relatie van wederzijds respect (verder) op te bouwen en te behouden, aanslagen gericht of met bommen zullen afnemen. Natuurlijk is dat niet de enige weg, het is misschien zelfs slechts een klein stapje in de richting van een Veilig Cyberië, maar aangevuld met meerdere maatregelen, als bijvoorbeeld meer blauw op straat en het doorzetten van al reeks ingevoerde maatregelen en initiatieven zullen we een heel eind komen.

Natuurlijk ben ik geen voorstander van aanslagen op The Minic en Tha Game Master en gezien het feit dat hij slechts namens een toch respectabel deel van het volk praatte, ben ik al helemaal geen voorstander van aanslagen op Salvatore Maranzano. Wij, de rest van het volk van het prachtige Cyberië, weten echter wel waar we aan toe zijn, als het gaat om officiële doelgerichte aanslagen van ons buurland, het beschermen van deze personen zie ik dan ook zeker wel als belangrijk.
Daarom wil ik via deze weg vragen aan U: Heet onze gasten uit welk land dan ook welkom en geef ze de ruimte, zolang ze hier zijn om eerlijk te handelen. Wees vriendelijk tegen ze en beoordeel ze niet na hun afkomst. Laat uw aandacht zeker als U officer bent, echter niet verslappen zowel in ons eigen land als ook in onze buurlanden zullen er altijd mensen zijn die misdaden en aanslagen zullen begaan, wees dus wel waakzaam.

Ik ben van mening dat wij op deze manier met zijn allen Cyberië een stukje veiliger kunnen maken en houden.