‘Zwolibi World’ geopend!

Auteur: Hydrophonia

Zwollar – Op donderdagavond 28 januari is ‘Zwolibi World’ geopend. Om zes uur ‘s avonds begon de opening van het feestelijke en magische pretpark aan de Kreupelhoutsebosweg te Zwollar. De opening van het pretpark heeft wat hinder ondervonden. Oorspronkelijk was het de bedoeling het pretpark een week eerder te openen. Dit werd wel geprobeerd, maar jammer genoeg verhinderd door een aantal omgewaaide bomen in de buurt van de ingang van ‘Zwolibi World’. Na wat takelwerk werden de bomen verwijderd en werd de openingsdatum dus verschoven naar deze donderdag. Er zijn echter nog steeds enkele problemen aangezien er nog weinig parkeerplaatsen in de buurt van het pretpark liggen.

Er was voor deze avond echter zeer mooi weer voorspeld, en dus is besloten om een grote parade te houden vanaf de ‘Groene Boulevard’. Nu zal ik niet te veel verklappen, maar naar het schijnt komen de meest prachtige praalwagens voorbij. De rijden uit zichzelf. Ook zijn er mensen ingehuurd om als wandelende boom op te treden. Na de parade volgt er een grote winterse barbecue op het hoofdplein van ‘Zwolibi World’. Na het vele eten en drinken zal er een optreden volgen door een nog onbekende gast. Deze zogenaamde ‘mystery guest’ zou volgens de geruchten een van de Zwollarse handelaren zijn. Na dit optreden volgt er een uur voor middernacht een grootse lasershow, waarna men de avond besluit met het grootste vuurwerk in de geschiedenis van Cyberië.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, blijft het park de hele nacht en volgende dag open. In de nacht kun je je laten verrassen door de vele lichteffecten die in ‘Zwolibi World’ aanwezig zijn. Ook heb ik mij laten vertellen dat je nogal eens kan schrikken van vreemde creaturen. Of dit waar is weet ik niet, maar dit zou je zelf moeten ondervinden. Als klap op de vuurpijl is de toegang de eerste dag gratis!

Wat betreft de attracties kan ik niet al te veel vertellen. Aangezien het een verrassing moet blijven als je er voor de eerste keer komt. Wel kan ik zeggen dat er in totaal tweeënzestig attracties zijn, waarvan acht achtbanen. De meest spectaculaire attractie is zonder enige twijfel de ‘Pride of everything’. Dit is een soort achtbaan. Halverwege duik je echter verticaal het water in. Wat hierna gebeurt is uiteraard een verrassing. Het lijkt levensgevaarlijk maar dat is het niet, er zit immers een overkapping over de treintjes van de achtbaan. Of deze altijd dicht is, is echter de vraag…

Momenteel is de parade nog aan de gang. Terwijl al het moois binnenkomt in het park sluit ik m’n iPad af, en ga mij klaarmaken voor de overheerlijke barbecue.

Hydrophonia te Zwollar om 19:30 uur