Het recht zegeviert

Auteur: The Minic

Vorige week berichtte deze krant uitgebreid over de verordeningen die waren uitgeschreven door de burgemeesters van Kronenburg en Eurodam. Nu, een week verder, kan er een goed beeld gegeven worden van de gevolgen.

De stemmingen in het Parlement zijn beide beëindigd en daarmee werd het ontslag van betreffende burgemeesters een feit, zo was althans de bedoeling. Na lang overleg tussen de Federals is uiteindelijk besloten om de burgemeester van Kronenburg wel te ontslaan, maar de burgemeester van Eurodam zijn ambtsketting om te laten houden. Uit de berichtgeving bleek duidelijk dat zij niet geheel achter het ontslag van de beide burgervaders stonden.

Ook het International Court heeft ondertussen uitspraak gedaan. Zij heeft alle aanklachten,op één na, verworpen. De belangrijkste conclusie die getrokken is, is dat onderscheid maken op basis van crimineel gedrag en een criminele status geen discriminatie is. Het benadelen van een inwoner of groep inwoners is echter wel in strijd met de wettelijke voorschriften. Ook de Financial Civil Servant, die verschillende boetes aan buitenlandse overtreders heeft uitgeschreven, is vrijgesproken van de eis tot ontslag. Het hof heeft zich helaas niet uitgesproken over het voortijdig ingrijpen van het Parlement.

Vanwege het ontslag diende de Council of Veterans een beslissing te maken omtrent het kiesrecht van The Minic. Hoewel het lang duurde voordat het besluit kenbaar werd gemaakt, was er een algemene eensgezindheid. Ook de Council zag geen overtreding en heeft daarom geen kiesrecht ingenomen.

Vanavond heeft de Openbare Rechtbank uitspraak gedaan in de rechtszaak die door de enige criminele inwoner van Kronenburg was aangevraagd. Volgens hem was hij in het Gemeentehuis van Kronenburg in een kwaad daglicht gesteld en was er gediscrimineerd door te stellen dat hij een crimineel was en verbannen moest worden uit winkels. De rechtbank heeft ook hier vrijspraak uitgesproken, zowel over de aanklacht van discriminatie als over het vermeende in kwaad daglicht stellen.

Deze laatste institutionele uitspraak zorgt ervoor dat dit hoofdstuk eindelijk kan worden afgesloten. De Federals hebben alle uitgeschreven boetes ongeldig verklaard en teruggestort wanneer ze al betaald waren. Ook zijn grootschalige aanslagen, die wel werden gevreesd, in zijn geheel uitgebleven.

Post navigation