Magie

Auteur: Torpy 7

Onder daverend applaus kropen de 3 schrijvers The Minic , Car-Dealertje en Hydrophonia op het podium. Het kleine kroegje zat volledig vol met cafégangers en een knappe opdienster trok meer de aandacht van het publiek dan de kleine gedrongen man die net een of andere gitaarsolo had gespeeld.

“Vrienden en vriendinnen , laten we nu over gaan naar de uitreiking van de 1.000I-shells voor de beste Magische Schrijver. Iedereen had de kans om een artikel te schrijven en deze in de The Miniconomist te publiceren. Zoveel reactie was er jammer genoeg niet op deze oproep.”Een luid boe geroep bracht de presentator eraan toe om even te pauzeren en na enkele minuten wanneer het geroep weggestorven was vervolgde hij, “maar deze 3 wonderbaarlijke schrijvers hebben hun kansen gewaagd en vandaag roepen we de winnaar uit.”

De drie heren stonden allemaal ongeduldig op het podium te wachten toen de knappe opdienster kwam aangelopen met een enveloppe. “Dank je Dotje.” zei de presentator en ze werd nog nagefloten terwijl ze glunderend van het podium liep.

Op de 3de plaats staat … Car-Dealertje met een vreemd stukje tekst over Magie. Instemmend gemompel drumde op vanuit het publiek. Op de tweede plaats komt … Hydrophonia met een leuk stukje over het nieuwe Magische Zwolobi pretpark. Applaus weerklonk en de menigte begon spontaan het themalied van Zwolobi World te zingen.

Het gezang bleef voortduren ondanks de pogingen van de presentator om verder te gaan met de show, de gratis rondjes die voordurend gegeven werden hielpen ook niet echt.

Op het podium gaf de presentator nog de 1.000 I-shells aan The Minic en sprong daarna luid meezingend het publiek in. De drie schrijvers stonden nog steeds op het podium en keken met stomheid geslagen toe hoe de cafégangers te keer gingen. Het was in ieder geval geen normaal volkje…

Post navigation