Rampzalige VO, Rampzalig parlement

Auteur: Naamloze

Na de stortvloed van artikelen vorige editie, zal ik mijn beschouwing geven op de verordeningen tegen criminaliteit in Cyberië, het land dat op zijn minst acties zou moeten nemen tegen binnenlandse criminaliteit. Het was voor mij dan ook geen vraag of, maar wanneer ambtenaren of politici acties zouden nemen tegen de verheerlijkte criminaliteit in hun land. Ik dacht in het begin zelf meer aan acties van de regering als wetten maken die er voor zouden zorgen dat Cyberische criminelen het een stukje moeilijker kregen dan in de huidige situatie. Maar helaas voor het volk moesten sommige burgemeesters deze vuile klus klaren, wat ze trouwens rampzalig deden en die voor hen terechte gevolgen hebben gehad.

Zelf dacht ik dat het Kabinet ooit met wetten zou komen als: Cyberische criminelen mogen geen examens doen, de bodyguard- en officierdiploma’s worden van criminelen ingetrokken, criminelen kunnen geen subsidie krijgen en criminelen mogen deel uitmaken van de moderators van overheidsgebouwen. Zolang een regering geen buitenlandse criminelen straft is het werk helemaal niet vuil en is het volk dankbaar. LJE zou misschien wel bang zijn geweest, maar pak het slim aan en er zijn alleen een paar eenlingen waar je ‘bang’ voor hoeft te zijn. Maarja, Cyberië zal wel geen Cyberië meer zijn.

Wat betreft de verordening, The Minic die een VO maakte en Tha Game Master die hem na-aapte zijn beide ook niet echt slim geweest, hoewel ze toch allebei hun veren en kennis als veteranen hadden moeten hebben. Een hele groep mensen uit je land weren om hun status, ook al zijn dat hun ‘littekens’ van het verleden, ook al houden ze zich de laatste tijd erg rustig. Nee, ze moesten allemaal dokken en oprotten. Wil je echt dat binnenlandse criminaliteit afneemt dan heb ik wat tips voor jullie Cyberiërs aan de top.

Het idee van deze VO is een typische Cyberische ideologie, dus voortaan raad ik het Parlement aan dit soort burgemeesters wel op hun vingers te tikken en dan vervolgens met ze aan de slag te gaan om er een betere VO van te maken. In plaats van deze burgemeesters te ontslaan en te ontdoen van hun laatste veren, had er nu een betere VO of een toekomstige wet kunnen zijn. Je moet mensen met een status niet straffen, maar de binnenlandse criminelen moet je straffen. Zo zou je in de gedachte van de toenmalige VO een nationaal coördinatiepunt voor binnenlandse criminelen kunnen maken waar gewerkt wordt aan de herintegratie van jullie criminelen. Iedereen met een status van gangster of zelfs criminal mastermind zou zich hier moeten melden, ze worden dan in de gaten gehouden en wanneer ze aantoonbare criminaliteit hebben uitgeoefend kunnen ze dan door middel van geldboetes gestraft worden. Of ze melden zich niet aan bij dat coördinatiepunt en moeten dan sowieso geldboetes betalen. Hierbij zorg je er niet voor dat een hele groep mensen gediscrimineerd wordt door een zeer ondoordachte VO, maar zorg je er voor dat een groep grote criminelen in hun vrijheden beperkt word. Voila, zo moeilijk was het niet.

Zelf ben ik niet tegen criminaliteit, maar wanneer de slimmeriken van Cyberië zelf de kracht er niet meer voor hebben, dan zal ik ze maar advies geven. Ga dus geen criminelen verjagen, maar ga binnenlandse criminaliteit oplossen. Zoals het in de Cyberische politiek zou moeten.

Post navigation