De lek van het CBI

Door: Deslat0s

Afgelopen week is er weer een tamelijk belangrijk rapport door het CBI gelekt. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, tijdens de vorige handelsperiode is dit ook al eens gebeurd. Het begint er ondertussen een beetje op te lijken dat het CBI nog meer lekt dan mijn vergiet. Wie lekt er precies? En waar gaat het keer op keer mis? Gebruiken ze oude software of onbeveiligde USB sticks?
Wie zal het zeggen. Het enige dat wel duidelijk is, is dat de keiharde cijfers uit het rapport heel CyberiĆ« op z’n kop zet. Naar verluidt zouden hout handelaren hun hout verkopen voor drie keer de productiewaarde. Ook de ijzer- en glas handelaren moeten het ontzien.
Tevens is uit betrouwbare bron vernomen dat zij niet de enige zijn die in de gaten worden gehouden. Ook de vergeten handel, de handel van de taxi’s, wordt op het moment extra in de gaten gehouden.
De grote vraag die nu speelt is wat de handelaren hiermee doen. Zullen ze hun prijzen verlagen of de boete afwachten? Wel is duidelijk dat het CBI wakker is geworden en niemand gespaard zal worden. Het uitgelekte rapport kan dan ook als een grote waarschuwing voor de handelaren worden gezien.