Cyberië verliest Kronenburg

Auteur: Deslat0s

Vanaf maandag 1 maart 2010 om 15.40 uur is Artikel 1 lid 1 niet meer van toepassing in Kronenburg. Kronenburg zal zich dan afscheiden van Cyberië en een eigen land vormen genaamd: Pecuniatis.”, dat is de grote kop die de gemoederen dezer dagen bezig houdt.

Allereerst is natuurlijk de vraag, in hoeverre is een dergelijke actie rechtsgeldig. Het ligt juridisch lastiger dan het lijkt namelijk. In het Cyberische Wetboek staat dat afscheiding van de staat Cyberie niet mogelijk is. Echter, bij een afscheiding is het natuurlijk geen vereiste meer je aan het Cyberische wetboek te houden. In hoeverre de gedane acties rechtsgeldig zijn ligt het antwoord waarschijnlijk bij het CoV en haar juristen. Zij zullen grotendeels gaan bepalen wat er nu gaat gebeuren. Dat Pecuniatis het groot heeft aangepakt mag wel duidelijk zijn. Op het moment dat de mededeling werd gepubliceerd werd er tegelijk al een geheel wetboek bijgeplaatst.

Voor een inside story ben ik per direct naar Kronenburg afgereisd en heb ik contact proberen te maken met de functionarissen binnen Pecuniatis. Na wat gezocht te hebben in de diverse gebouwen kwam ik in contact met Zwollie, die bereid was een paar van mijn vragen te beantwoorden.
Op de vraag waarom hiervoor gekozen is, antwoordt hij resoluut: “Dit is gedaan omdat het goed is voor Kronenburg”. Op de vraag wat de verdere plannen zijn wordt geantwoord: “Stabiliseren heeft op dit moment de hoogste prioriteit.”

Het mag wel duidelijk zijn dat hier goed over nagedacht is, en dat het niet slechts een manier is om chaos te scheppen, maar dat hier duidelijk voor is gekozen voor het welzijn van Kronenburg en haar inwoners. Of het CoV hiermee akkoord gaat, of dat de zaak toch in het IC wordt uitgevochten, zullen we een dezer dagen leren. De Federals willen zich er in ieder geval niet mee bemoeien.

Het IC heeft in een PI in ieder geval bepaald dat de VO ongeldig is waardoor de Federals Car-dealertje ook hebben ontslagen. Wat de toekomst ons zal brengen op dit punt kunnen we alleen nog maar raden.

Post navigation