TMC Lezersonderzoek: Verkiezingen 73

Auteur: m1n1conomy

Uiteraard staat deze editie van het TMC Lezersonderzoek in het teken van de aankomende verkiezingen in de Federatie. In Cyberië gaat het om zetels in het Parlement en in Virtua gaat het om zetels in de Board of Consuls. Daarnaast wordt er in alle steden gestreden om de ambtsketting van het burgemeesterschap. Hoe beleven de panelleden deze verkiezingen? En wat zijn de meningen over het Kronenburgse avontuur?

Wie doet er mee?
In Cyberië staan witteheks, bonanza en Tha Game Master op de lijst van Veilig Cyberië en Miquel Alvarez op de lijst van Nationale Eenheid Partij. Bart V doet mee aan de burgemeestersverkiezingen in Eurodam en alecto strijdt voor een Consul positie. The Minic, sugarfree en marcelbuter doen niet mee aan de verkiezingen voor de komende handelsperiode.

Welke burgemeesterskandidaat?
Veel panelleden weten al op wie ze gaan stemmen. The Minic kiest zonder twijfel voor Troel in Kronenburg, terwijl bonanza in diezelfde stad voor Mickey B kiest. In Roebelarendsveen kiest Miquel Alvarez uiteraard voor Pedro Alvarez en witteheks kiest voor darkkid in Eurodam. Opvallende eend in de bijt is Bart V, die zegt niet op zichzelf te gaan stemmen.

Wie wint de Parlementsverkiezingen?
Het is sugarfree met het juiste antwoord “degene met de meeste zetels/stemmen”. Van de overige deelnemers aan het TMC Lezersonderzoek verwachten er zeven dat Veilig Cyberië gaat winnen, onder andere vanwege de opheffing van Lijst Joep Eerlijk en het grote aantal leden. De andere grote kanshebber is Nationale Eenheid Partij, waarvoor Bart V als reden aanvoert dat The Socialist al eerder heeft bewezen verstand te hebben van het politieke spelletje.

Wie wint de Consulverkiezingen?
Van de Cyberische deelnemers weten slechts twee personen een kandidaat te noemen, namelijk Tha Game Master en marcelbuter. Zij dichten de verkiezingswinst toe aan respectievelijk Rednax en White Queen. Laatstgenoemde is ook de keuze van sugarfree. Consul kandidaat alecto verwacht zelf te winnen, al sluit ook hij White Queen zeker niet uit.

Wat verandert er in Digitalië?
Kans op verandering in het Digitaliaanse bestuur wordt niet hoog ingeschat, enkel Digitaliaan sugarfree geeft aan van alles te verwachten.

Internationale politiek?
In de afgelopen periode is een Internationaal Akkoord afgesloten met betrekking tot onderwijs, er is een Internationale Conventie en men hoort wel eens de term internationale politiek vallen op de chat. Groot voorstander hiervan is bonanza en hij ziet de internationale conventies als goed startblok. Ook voorstander zijn Bart V en marcelbuter, hoewel laatstgenoemde erop wijst dat de drie landen wel hun eigen identiteit moeten behouden. Voorstander onder voorbehoud is witteheks, die als voorwaarde stelt dat het internationale contact van twee kanten komt. De overige panelleden Miquel Alvarez, Tha Game Master, sugarfree en alecto zien het als overbodig en nutteloos.

Pecuniatis?
“Niet op de hoogte van deze situatie”. “Geen mening”. “Saai”. “De bijna-oprichting van Pecuniatis was een onwenselijke situatie”. “Bestaat niet, heeft nooit bestaan, zal ook nooit bestaan”. “Slecht voorbereid initiatief”, “Waardeloze poging”. “Een verzinsel van een zwakbegaafde”.

Post navigation