Federaal ingrijpen

Auteur: Deslat0s

Federaal ingrijpen, bij de meeste spelers wel bekend. Afgelopen handelsperiodes is er het probleem ontstaan dat Tha Game Master door het parlement is afgezet. Ik ga niet in op de redenen en of ik het hier mee eens was, maar het parlement heeft beslist dat Tha Game Master moest vertrekken. De Federals weigerden hiermee in te stemmen.

Hierop is er een zaak bij het IC terechtgekomen, waar na enkele pleidooien een uitspraak kwam in het voordeel van het Parlement. Tha Game Master moest ontslagen worden. Echter was dit op de laatste middag natuurlijk geen doen meer omdat de Federals zich gewoon van den domme hielden (nog niet gelezen et cetera).

Tevens kan je daarvan nog zeggen, het zou niet veel zin hebben gehad hem de laatste 10 minuten van de handelsperiode nog ontslagen te hebben, immers zou het ontslag volgende handelsperiode al geen invloed meer hebben.

Deze handelsperiode is er een probleem ontstaan omtrent het account NEP. Ik vond dat dit account een ander alter-ego van dezelfde speler hielp, vanwege het feit dat dit alter-ego bij de partij NEP zat. Deze reclame namens dit account zou zijn kansen voor het toekomstige parlement immers vergroten.

De rechters waren het hier mee eens, maar in dit geval hebben de Federals ervoor gekozen niet op het verzoek van de rechtbank in te gaan. Ik kreeg te horen dat ik International Court het maar moest uitzoeken.

Hiervoor was het voor mij niet nodig een rechtszaak te starten in het IC. NEP had zelfs al hoger beroep aangetekend en daarmee was de zaak al begonnen.

Marcello maakte in zijn eerste pleidooi, naar mijn inziens, een fout door niet op de uitspraak in te gaan maar de zaak specifiek. Hetgeen een hoger beroep niet voor bedoeld is.

In mijn pleidooi heb ik duidelijk gemaakt dat ik het niet nodig vond het alter-ego Tresias te laten elimineren, een hoofdaccount elimineren om deze redenen ging mij te ver. In mijn pleidooi heb ik daarom op een mooie manier verwoord waarom dit niet moest gebeuren.

De International Court rechters waren het volledig met mij eens en wijzigden de uitspraak van elimineer beide alter-ego’s naar elimineer slechts NEP.

Na het verzoek in de Fed Request geplaatst te hebben kwam de reactie: “Nee”. De Federals weigerden dus voor de tweede maal het account NEP te elimineren.

Het gaat hier niet specifiek om het account NEP (ondanks dat dit goed recent voorbeeld is), maar het principe. Ik snap volledig dat een Federal soms moet ingrijpen en toegegeven, de uitspraak van de Openbare Rechtbank was ook ietwat vreemd te noemen, maar na bevestiging van het International Court moet je je toch afvragen of de Federals zich hier verder niet meer mee moeten bemoeien maar de wens van de rechters accepteren?

Er zullen vast genoeg spelers rondlopen die het hier niet mee eens zijn, waarschijnlijk toevallig de spelers die alter-ego’s van NEP zelf zijn en kennissen of vrienden van NEP. Hetgeen mij eerder zou verbazen als het niet zo was. Echter zul je altijd dergelijke mensen hebben en kan ik mij daar gelukkig niet zo druk om maken.