Lucky traders?

Auteur: Gold Runner

Plastichandel in Virtua is een goed basisproduct om mee in de top 20 te finishen. Mijn carrière als handelaar in Miniconomy is inmiddels bijna drie handelsperiodes oud. Ondertussen heb ik alle functies eens wat door en snap ik beter wat je moet doen om in de top 20 te komen.

Maar ik ben mijn carrière dus begonnen met plastic en dat doe ik nu toch al voor de derde keer achter elkaar. De eerste keer werd ik weliswaar geen top 20 omdat ik beginner was., maar sindsdien lijkt het vrij simpel om toch wel top 20 te worden. Misschien komt het wel aan de goede contacten die je opbouwt, maar dat lijkt me toch wat onwaarschijnlijk.

Ik ben er inmiddels wat achtergekomen dat Virtua maar een paar grote handelaren heeft in tegenstelling tot Cyberië. Doordat er maar een paar grote handelaren zijn is er ook vrij weinig concurrentie. Natuurlijk zijn er in de grootset basisproducten als steen, ijzer en hout wel 1 of 2 concurrenten, maar ook niet veel meer. Hierdoor is er een soort perfecte markt ontstaan waarin men zijn eigen prijzen kan hanteren. Hieraan zijn natuurlijk wel nadelen maar ook een hoop voordelen verbonden.
Een van de nadelen is bijvoorbeeld dat hout inmiddels nog steeds vrij duur is, maar dat konden andere handelaren ook met hun handelswaar doen.

Maar om terug te komen op mijn plastichandel, ik heb inmiddels de status ‘advanced’ gehaald en hopelijk zit er deze handelsperiode een mooie top 10 plaats in. Dus wil je ook eens succes halen? Misschien is het wel mogelijk in Virtua!