Politiek in de Toekomst!

Auteur: MaxiBlue

Er is de afgelopen periode veel gebeurd in de Cyberische politiek. Er is echter weinig gepresteerd. De partijen hebben weinig standpunten en kunnen deze niet waarmaken. Misschien is dit de reden waarom de Partij van de Toekomst (PvdT) zo hard gegroeid is. De PvdT is deze periode opgericht en hoort nu al bij de grootste partijen. De website van deze nieuwe partij is overladen met originele standpunten en oogt zeer professioneel. Op de kieslijst staan geen beroemde namen. De kandidaten zullen zich dus moeten bewijzen en doen er dan ook alles aan om een goede indruk te maken. Maar waar strijden de jongens van de PvdT nu eigenlijk voor?

Beter onderwijs
De PvdT kijkt naar ontwikkeling op de lange termijn en heeft daarom onderwijs hoog op de agenda staan. Zo wil de partij bijvoorbeeld een staatsschool en een onafhankelijke examencommissie. De staatsschool zou aan het begin van de ronde opgericht moeten worden door de Minister van Onderwijs, zodat enthousiaste studenten direct aan de slag kunnen met een opleiding. Later in de ronde zullen er dan privé scholen opgericht worden die de opleiding goedkoper aan kunnen bieden en een betere begeleiding kunnen geven.
In deze periode is er slechts één school opgericht, welke één opleiding aanbiedt. Het is daarom niet zo gek dat de PvdT het Teacher-vak aantrekkelijker wil maken door extra subsidies te geven en meer mogelijkheden wil creëren voor scholen.

Minder criminaliteit
Criminaliteit kost iedere ronde veel geld. Zowel beveiligingsapparatuur als de opgelopen schade moeten op de een of andere manier betaald worden. De PvdT wil daarom harder optreden tegen criminaliteit en zorgen voor een betere (inter)nationale aanpak.

Stabielere economie
In het land van de ondernemers heeft iedere partij wel punten op de agenda staan om de economie te verbeteren. De PvdT wil meer kansen creëren voor actieve ondernemers, door bijvoorbeeld de massa-subsidies af te schaffen. Jaarlijks gaan er miljoenen I-Shells verloren aan massa-subsidies. De PvdT ziet meer in projectgerichte subsidies. Men moet dan denken aan subsidies voor clubs met een maatschappelijk karakter en subsidies voor het oprichten van banken en havens.
Naast het verbeteren van de nationale economie, wil de PvdT ook de internationale mogelijkheden beter gaan benutten. Waarom moet men immers altijd ruzie maken met ons buurland, terwijl we zoveel van elkaar kunnen leren?

Meer duidelijkheid vanuit de overheid
Voor de eenvoudige burger wordt het steeds moeilijker om alle regeltjes bij te houden. De PvdT pleit daarom voor een samenvatting van het wetboek waarin de belangrijkste regels staan. Bij wijzigingen moet het volk hiervan via diverse media op de hoogte gesteld worden.

Is dit de Partij van de Toekomst?
De PvdT is een partij met innovatieve standpunten, een professionele website en een snelgroeiend ledenbestand. De leden hebben nog niet veel ervaring, maar zijn wel erg gemotiveerd. U zult zeker veel gaan horen van de jonge Partij van de Toekomst!