De Parlementaire week in 400 woorden

Auteur: The Socialist

De eerste week van deze handelsperiode was direct al erg bewogen, en daar heeft de politiek aan bijgedragen. Zo kwam het havenbeleid van mijn regering, The Socialist V, onder vuur te liggen, en kwam Minister van Justitie Salvatore Maranzano in de International Court in zwaar weer. De Parlementaire week in 400 woorden

De ronde begon al goed met een Motie van Wantrouwen tegen mij, afkomstig van vinny. Hij meende dat ik niet eerlijk was, en dat ik geen voorbeeldgedrag vertoonde door enkele van mijn uitspraken. Uiteindelijk waren enkel hij en partijgenoot the mega handelaar die voor stemden. De rest stemde tegen, waarmee de motie werd verworpen.

Nieuw deze handelsperiode was het havenbeleid. In goed overleg met de burgemeesters, Parlementsleden en het Kabinet, heeft Minister van Justitie Salvatore Maranzano besloten om steden zonder haven 5000 ISH bonus te geven, en steden met haven een mindering in het budget van 5000 ISH. Hoewel velen het eens waren met dit beleid gezien de vele geweldplegingen door buitenlanders in Cyberiƫ, vonden anderen het nodig om de Minister voor het internationale gerechtshof te slepen.

De voorlopige uitspraak is dat het Nationale Bestuur geen subsidies noch minderingen mag uitdelen, hoewel sahib wel is vergeten te vermelden wat de consequenties zijn bij het overtreden van de uitspraak. In theorie is de Cyberische regering dus vrij om de uitspraak te negeren en het beleid zonder consequenties voort te zetten. Desalniettemin heeft Salvatore Maranzano een Hoger Beroep aangespannen, waarvan de uitkomst nog niet bekend is.

Naast deze gebeurtenissen zijn er ook een aantal discussies gaande in het Parlement. Zo stelde Juizyboy voor om de Minister van Onderwijs in het vervolg te verplichten een staatsschool op te richten, welke alle cursussen tegen maximaal tarief aanbiedt. Hier kwam echter veel kritiek op omdat het de vrije markt zou tegenwerken.

Last but not least is er zojuist een discussie gestart door ArneLH over de positie van internationale verdragen ten opzichte van het Cyberisch Wetboek. Momenteel is het niet duidelijk welke voorgaat; een internationaal verdrag, of het Cyberisch Wetboek. Zijn voorstel is om internationale verdragen boven de Cyberische wet te stellen (indien deze twee elkaar tegenspreken), maar de discussie hieromtrent is nog gaande.