Problemen met je examinator? Stap naar de examencommissie!

Auteur: MaxiBlue

Vorige handelsperiode is de onderwijssector hard gegroeid en geprofessionaliseerd. En deze trend heeft zich tot nu toe voortgezet! De enorme toename van het aantal scholen, heeft ook gelijk tot een groei van examens. Bij deze examens ontstaat wel eens onenigheid tussen de kandidaat en de examinator. Zo hebben we onlangs gezien hoe Axedry zijn onrecht ter sprake bracht in het parlement. Iets langer geleden vocht IkbenBen19 zijn beoordeling zelfs aan in de rechtbank. Zowel de aanpak van Axedry als IkbenBen19 hebben geen succes opgeleverd.

De Partij van de Toekomst (PvdT), heeft zicht het leed van de studenten aangetrokken en het idee geopperd om een onafhankelijk examencommissie op te richten. Een lange discussie heeft gewoed in het parlementsgebouw. Veel parlementsleden zagen wel iets in het voorstel, maar wilden graag meer details over de invulling ervan. Na lang touwtrekken en ideeën opdoen, heeft MaxiBlue, partijleider van de PvdT, een wetsvoorstel ter stemming gebracht. Op moment van schrijven is het voorstel nog niet goedgekeurd door president Bonanza, maar de algemene reacties zijn tot nu toe erg positief.
Als het voorstel wordt goedgekeurd en een meerderheid van de stemmen krijgt, zal er aan het begin van de volgende ronde een sollicitatieronde gehouden worden door de Minister van Onderwijs. Deze zal binnen drie dagen een commissie samenstellen, welke hoogstwaarschijnlijk te bereiken zal zijn via de club van het Ministerie van Onderwijs.