De politieke crisis in Virtua

Auteur: Alecto

Ondanks sterke internationele economische positie van Virtua, is het momenteel toch crisis in Virtua. Als je het aan de man in de straat vraagt over de politiek, loopt hij rustig verder, zonder maar 1 krimp te geven.

Het begon met de verkiezingen van vorig jaar. Er waren maar 2 consulkandidaten voor de 4 verschillende consulposten. Normaal gezien zouden er dan herverkiezingen gehouden worden voor de 2 resterende consulposten, maar Viraxje en N_v_T losten het anders op. In plaats van elk 1 departement te besturen, zijn ze nu verantwoordelijk over 2 departementen. Dit bleek toch geen probleem te zijn, want over geen enkel van de 4 departementen heb ik klachten.

De volksraad is iets anders, net als vorige ronde waren er een 10’tal kandidaten voor een zitje in de volksraad. De volksraad wordt geleid door de Tribuun. Riemer_1990 werd verkozen, maar na enkele dagen, zat hij met de handen in het haar en smeet hij zelf de handdoek in de ring wegens andere persoonlijke activiteiten. Er werden herverkiezingen gehouden voor een nieuwe tribuun, en white queen won deze met verve. Maar hier wringt het schoentje. De volksraad heeft een actieve en creatieve tribuun nodig. Met de nodige ervaring weet ze dat deze functie veel activiteit vereist, maar haar carrière als geschiedkundige heeft deze periode vervolgd, wordt vervolgd!