Rockefeller, 1865

Auteur: Frederik Alvarez

“De Digitalianen komen!” werd er luidkeels geroepen door een poortwachter van Eurodam. Onee, dan had het CBI echt gelijk. En ik waarschuwde meteen Andrews dat hij weg moest gaan, maar het was al te laat, ik hoorde een aantal schoten en even later hoorde ik iemand roepen:”Andrews van Rockefeller & Andrews is neergeschoten. Gelieve Rockefeller te waarschuwen.”
Ik ben daarop op een paard gesprongen en naar Zwollar gereden, maar onderweg merkte ik dat ik achtervolgd werd. Ik draaide om en zag de koning zelf met een pistool klaar staan. “U heeft te veel invloed in de economie, dat willen wij niet.”
“Rockefeller has been shot!” werd er in de kranten vermeld de volgende morgen. Mijn bedrijf was niet meer, en de economie zakte in. Tot dat iemand anders kwam, namelijk ….
Nee, dat is een ander verhaal.

Volgende editie: Een nieuw verhaal, maar dan in deze tijd.
Voor meer informatie over de echte John D. Rockefeller verwijs ik u door naar wikipedia. Alles wat hier staat is gebaseerd op werkelijkheid maar vertaald naar “Miniconomy-Taal”. Ik, Frederik Alvarez, ben de bedenker van de verhaallijn en zou het op prijs stellen als niet iemand anders ook volgende week een vervolg probeert te bedenken. Maar ideeën zijn altijd welkom.